Music on Sundays: "Wind of Change" - SCORPIONS

Anne
0 reactie(s)
Lochristinaar Wind of Change

© Tekste Anne

30 jaar geleden, op 9  november 1989 hield de wereld de adem in: in een persconferentie verklaarde één van de hoogste partijleiders van de DDR dat iedere Oost-Duitse burger de grens mocht oversteken. 

Eerst werd met ongeloof gereageerd en bang afgewacht. Maar, toen bleek dat de muur inderdaad geen barrière meer was en mensen zonder risico naar het Westen konden, drong de realiteit door.

28 jaar had de harde koude muur Berlijn verdeeld, families gescheiden, slachtoffers geëist. Dat hét “symbool” van de Koude Oorlog ineens verdween, was – na de eerste uren van ongeloof – aanleiding tot een enorm volksfeest waarbij de bevolking meteen begon met het slopen van de muur.  Na het wegwerken van enkele hindernissen, volgde op 3 oktober 1990 dan de Duitse éénmaking.

In de rock-ballade “Wind of change” vertolken de Duitse hardrockers “Scorpions” het gevoel van vreugde, bevrijding en hoop dat “de val van de muur” had ontketend. Het nummer,  dat in 1991 uitkwam, is één van de bestverkochte singles aller tijden en duikt nog steeds op  in verschillende hitlijsten.

En vandaag dus ook op Lochristinaar.com !