Robert Plant & Alison Krauss – Can't Let Go

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Robert Plant & Alison Krauss – Can't Let Go

Tekst Evarist Ganzelever - Foto Flickr ©

Of De Mooie en het Beest. In 2007 verrasten voormalig Led Zeppelin-zanger Robert Plant en bluegrass zangeres/violiste Alison Krauss de muziekwereld met hun samenwerking op het album 'Rasing Sand'. En nu is er het vervolg, 'Raise the Roof'.

Beiden zijn geen onbekenden in de muziekwereld. De viriele zeventiger Plant werd legendarisch als frontschreeuwer van de hardrockband Led Zeppelin, maar heeft sinds de stopzetting van die groep ook een gevarieerde solocarrière uitgebouwd. Krauss, ondertussen een vijftiger, zorgt in de Verenigde Staten al sinds de jaren tachtig voor een heropleving van de bluegrass, en met maar liefst 27 Grammy Awards op haar schoorsteenmantel mag ze zich een grote madam noemen.

De stemmen van Plant en Krauss passen perfect bij elkaar. Plant met zijn bluesy, klaaglijke stem en Krauss met haar fluweelzachte engelachtige stem. Het perfecte, vocale huwelijk.

Op één nummer na is het nieuwe album geheel gevuld met covers van oude folk- en countrynummers, maar ze klinken wel heel eigentijds.

Naast hun indrukwekkende stemmen zijn het vooral de duistere ritmes en de sfeerzetting die het album groots maken. De nummers getuigen, ondanks hun botsende stijlen, tijdperken en culturen, van een naadloze verwevenheid.

Wij kozen vandaag voor het nummer 'Can't let Go', oorspronkelijk eentje van Lucinda Williams.