Tomorrowland: dansen, zweten en drinken

Hadewijch
0 reactie(s)

Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery. Gisteren werd de eerste dag van het drie dagen durende dancefestival Tomorrowland in tropische hitte beleefd. Het bewijs dat ik liters water dronk en amper naar het toilet moest bewijst dat er ontzettend veel werd afgezweet op de terreinen van De Schorre in Boom.

Het magische avontuur van deze jubileumeditie, dat dit jaar uitzonderlijk twee weekends wordt georganiseerd, begon al met het doosje dat je toegezonden kreeg. Een 'kistje' met daarbij een envelopje. In dat envelopje de sleutel 'to unlock divine happiness'. In het kistje zat een polshorloge dat je de toegang geeft tot het festival. Je kon je facebook koppelen aan dat polshorloge zodat je op het festivalterrein vrienden kan maken. Samen op de knop duwen en je zou vrienden moeten zijn op facebook.

De tweede keer dat het bandje voor een verrassing zorgde, was tijdens het optreden van huisdj's Dimitri Vegas en Like Mike. Alle spots doven en de lichtjes van het polshorloge gingen branden. Aanstekers zijn bij deze oldskool.

Verder onthouden we vooral dat dancemuziek bijzonder veel appreciatie kent vanuit de hele wereld. We zagen vlaggen uit o.a. Mexico, Argentinië, Italië, Brazilië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zweden, Australië, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en ook Israël.

We onthouden ook dat het eten bijzonder lekker was. Koreaanse noedels met kip en loempia. Burgers van De Burgerij, Balls & Glory, ... En om af te koelen was er Moochi-yoghurtijs, verse aardbeien, smoothies, ananas, watermeloen en vooral liters koud water. De nevelkanonnen of hoe moet je die dingen noemen brachten de verfrissing waar iedereen naar snakte.Wie zich aan alcohol wou wagen bij zo'n weer, kon gin tonic, cocktails, bier of desperados drinken.

Ik genoot van mijn eerste keer ooit op Tomorrowland en ga volgend jaar misschien wel terug. Sommigen spreken van een luxe-festival dat de trend een beetje zet voor andere festivals. Dit is misschien wel zo, maar de totaalbeleving is tot in de puntjes af en daar kan ik alleen maar een pluim voor geven.