Bob Dylan overleefde de coronapandemie

Bob Dylan met Murder Most Faul

Als Bob Dylan na acht jaar nog eens van zich laat horen met nieuw materiaal laten we dat zeker niet zomaar passeren. Zijn nieuwste Rough and Rowdy Ways moet zowat zijn woordrijkste album ooit zijn.

Een album dat overeenstemt met zijn vorderende leeftijd, maar wel middenin de wereld staat. Hij wordt dan ook gezien als een van de beste songschrijvers van de vorige eeuw en won er zelfs een Nobelprijs mee. Het zeventien minuten lange nummer Murder Most Foul  werd al een hele tijd terug opgenomen, maar is nu pas uitgebracht. Dit nieuwe lied is het langste ooit van Dylan. Een  lied dat zeer langzaam evolueert onder begeleiding van een piano, viool en subtiele percussie. Heel veel variatie krijgen we niet te horen, maar het blijft wel evolueren, waardoor het geheel niet gaat vervelen.

De tekst gaat over de dood van John F. Kennedy en dat deed hij met veel verwijzingen naar films, muziek en andere culturele aspecten. De inmiddels 79-jarige Bob Dylan heeft wereldwijd meer dan 125 miljoen albums verkocht, Rough And Rowdy Ways is zijn 39e studioalbum.

Scroll naar boven