BREAKING: Jonas Van de Steene schittert op WB in Oostende met zilver en brons

Dit weekend wordt in Oostende de WB Para-cycling gereden. Jonas Van de Steene neemt er deel aan drie disciplines: de tijdrit, de wegrit en de team relay.

Vrijdag: Brons in de tijdrit

Vrijdag was er de tijdrit. Een lus van 7,5km op de zeedijk in Mariakerke diende tweemaal afgelegd. Een biljartvlak parcours, maar een barre wind maakte het heel lastig.
Jonas Van de Steene had, na één ronde, de snelste tussentijd, maar uiteindelijk zou hij derde eindigen. De Nederlander Jetze Plat klokte af in 23min55sec. De Amerikaan Thomas Davis werd tweede, Jonas behaalde brons op 21” van de winnaar.

Zaterdag: de wegrit Individueel

Gisteren zaterdag dan de wegrit. Een wedstrijd over een parcours van 8 km langs de Nieuwpoortsesteenweg en de achterzijde van de Oostendse Luchthaven. Er dienden zeven ronden of maar liefst 56 km afgelegd. Jonas vertrok sterk van op de eerste rij. Na één ronde had er zich een kopgroep van 15 renners gevormd, die kort nadien uitgedund werd tot 7 handbikers.
Geregeld waren er ontsnappingspogingen maar die droegen nooit ver. Het pleit werd dus beslecht in een sprint met 7.
Jonas wist zich gesterkt door zijn explosiviteit en moest aan de eindstreep enkel de duimen leggen voor de Nederlander Jetze Plat die enkele lengtes voorsprong had. De beer van Zaffelare hield de Duitser Vico Merklein en wereldkampioen Rafal Wilk achter zich.
Heel wat fans van Jonas waren op deze zonnige zaterdag afgezakt naar Oostende en genoten mee van deze mooie prestatie. Felicitaties en bewondering alom, ook van burgemeester Johan Vande Lanotte.

Morgen Team relay

Vandaag, zondag, is er dan de Team relay. Een ploegaflossing met een sterk Belgisch team.  De start van onze nationale ploeg met Jonas is voorzien om 17.30 uur.

Maandag huldiging in Orphanimo

Deze WB-wedstijd is een van de weinige gelegenheden waarop Jonas in eigen land te zien is. Een uitgelezen kans voor het GAPH Lochristi (gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap) om onze paralympiër uit te nodigen voor een huldiging. En die zal plaats vinden op maandag 22 mei in Orphanimo vanaf 20 uur. Tom De Grauwe zal de avond modereren.  Iedereen welkom.

Dinsdag krijgt u dan op deze site een verslag van de WB in Oostende – en de huldiging in Orphanimo – met een uitgebreide fotoreeks. 

(Foto’s © Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven