Buitenlucht snuiven in Puyenbroeck

Het wordt toch lente en dan gaan we graag eens op stap of trekken we er op uit. Buitenlucht snuiven als die zuiver is en genieten van warmte en de zon. Ja, hij komt!

Het wordt stilaan weer hoog tijd om met Achielle richting Puyenbroeck te fietsen en te genieten van de geur van natuur en bos met als afsluiter een terrasje.

Je kunt er natuurlijk ook georganiseerd naartoe trekken en kiezen voor een of andere wandeling.

Op zondag 17 maart om 14.00 uur kun je aan het Molenmuseum vertrekken voor een ‘windwandeling’. Windenergie staat centraal. Op het domein staan verschillende kleine werkende windmolens. Er worden fietsen ter beschikking gesteld om ze te ontdekken. Inschrijven is verplicht maar alles is kosteloos. (zie hieronder)

Op maandag 1 april om 14.00 uur is er een gratis wandeling in Puyenbroeck met aandacht voor reigers en hun biotoop. Het was een strenge en lange winter waarin ze het hard te verduren kregen maar ook zij denken aan gezinsuitbreiding.

Het is een wandelontdekkingstocht met de ogen richting boomtoppen om er nesten te spotten. Een verrekijker kun je zeker goed gebruiken.

Afspraak om 14.00 uur aan parking 2 (zwembad-sporthal) van het Domein.

Inschrijven voor beide wandelingen is verplicht via Veerle Philips – 09 342 42 17 of via mail puyenbroeck.educatie@oost-vlaanderen.be

Scroll naar boven