Cathy Pauwels kleurt Kunstexpo Achter Glas mee in

De 3de editie van de Kunstexpo Achter Glas doet Zeveneken artistiek uit zijn as herrijzen, althans volgens de thematische insteek van dit initiatief. Lochristinaar staat even stil bij de mens achter het kunstwerk.

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Vandaag houden we halt bij het werk van Cathy Pauwels in de Drongenstraat 89. Cathy is de derde telg uit een gezin van vier. Als kind tekende en krabbelde ze tekenblokken vol, kleurtjes en stiften waren altijd te vinden in haar buurt. Een drive die door haar omgeving niet echt werd aangemoedigd, maar het talent bleef wel sluimeren. Dertig jaar geleden volgde Cathy gedurende een tweetal jaar aquarellessen. Maar doordat de opvoeding van haar drie kleine kinderen haar passie voor tekenen en schilderen ruimschoots oversteeg, was de keuze snel gemaakt. En dan komen de kinderen op eigen benen te staan, wat tijd en ruimte vrijmaakte om de schildersmicrobe weer de vrije loop te geven.

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Gedurende een jaartje volgde Cathy lessen in het CVO (Centrum voor Volwassenenonderwijs) in Lokeren, waar ze in aanraking kwam met tal van artistieke kunstvormen. 'Glas fusion', het versmelten van glas om juweeltjes te maken, beeldjes vorm geven door middel van textielverharder tot het schilderen met acrylverf. Een pallet aan mogelijkheden dat aan de basis lag van de creatieve duizendpoot die ze vandaag is. Of zoals ze het zelf verwoordt: 'Het brengt me rust, ik word er blij van en vergeet de tijd. Het is het beste medicijn tegen stress en ik kan het iedereen
aanraden.'

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Mooier mooist

Cathy houdt van afwisseling, wat het niet bepaald gemakkelijk maakt zich op één ding te focussen. Zo denkt ze er aan nog les te volgen aan de kunstacademie, wat haar honger naar het creëren van schoonheid alleen maar ten goede kan komen. Momenteel volgt ze een workshop keramiek, want figuren boetseren is echt haar ding.

'Ondertussen heb ik al vele uurtjes geoefend en geknoeid. Ik vind het moeilijk maar de aanhouder wint zeker? Hopelijk mag en kan ik volgend jaar een mooi exemplaar tentoonstellen en vinden de mensen mijn creatie mooi.'

Als dat geen optimistisch geluid is, al vinden wij dat haar tentoongestelde werk al getuigt van hoogstaande kwaliteit. Wij duimen Cathy een lang artistiek leven toe en kijken er al naar uit dit onder de loep te nemen.

Kunstexpo Achter Glas is er tot en met 6 november.

Meer info: https://www.lochristi.be/download.ashx?id=25672
 

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

 

 

 

Scroll naar boven