Chiro Reinaert Lochristi met bijna 300

Na de officiële opening van het nieuwe gebouw en de Voskesfeesten was er vorige zaterdag de startdag van het nieuwe werkjaar. 46 leiders en leidsters zetten zich de komende maanden  in voor 252 kinderen.

Nieuw gebouw

De aftrap van het nieuwe werkjaar van Chiro Lochristi werd al in het weekend van 8-10 september gegeven, met op vrijdag de officiële opening van het nieuwe gebouw en daarna de Voskesfeesten.
Vorige zaterdag was er dan de startdag. Het springkasteel en de gesjorde schommelconstructie stonden er nog van het feestweekend zodat de kinderen al konden ravotten terwijl de ouders de laatste administratieve formaliteiten vervulden. Na de formatie was het dan tijd voor de traditionele fotosessie en (kennismakings-)spelletjes

Chiro Reinaert Lochristi 2023 - © Bennie Vanderpiete

264 kinderen

Chiro Reinaert telt dit jaar 252 ingeschreven kinderen. De 67 Reinaertjes (geboortejaren ’16 en ’17) vormen dit jaar terug de grootste groep.
Die Speelclubbers (geboortejaren ’14 en ’15) zijn dit jaar met 59. Verder ook nog 31 Rakwi’s (geboortejaren ’12 en ‘13) en 38 Tito’s (geboortejaren ‘10 en ‘11). Ook dit jaar worden de Keti’s (34) opgesplitst per geboortejaar. Keti 1 (geboortejaar ’09) telt 21 jeugdigen en Keti 2 (geboortejaar ’08) omvat 13 jongeren. De Aspi’s zijn dit jaar 23 eenheden sterk.  In het totaal 96 meisjes en 156 jongens.  

Chiro Reinaert Lochristi 2023 - © Bennie Vanderpiete

46 leiders en leidsters

De leidingploeg zwaaide 5 “oudjes” uit maar bestaat dit jaar terug uit 46 jongvolwassenen die alles in goede banen zullen leiden. 19 meisjes en 26 jongens zullen instaan voor het spelplezier van de kinderen en jeugdigen. Chiro Lochristi omvat dit jaar dus 298 personen, net iets minder dan in het werkjaar ’22-’23. Toen telde Chiro Lochristi 264 kinderen en ook 46 leiding of samen 310 personen.

Chiro Reinaert Lochristi 2023 - © Bennie Vanderpiete

Activiteiten 2023-2024

Het nieuwe werkjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Ook dit jaar aan terug een aantal groepen op twee- of driedaagse (o.m. Tito’s, Keti’s en Aspi’s). Verder nog enkele belangrijke data om nu al te noteren.  Op 18 november is er de traditionele taartenverkoop. Die start om 9 uur. Ouders die een handje willen helpen door met de wagen rond te rijden voor de verkoop, zijn erg welkom. Graag vooraf een mailtje sturen naar chiroreinaertlochristi@gmail.com . Geïnteresseerden kunnen ook langskomen in de Chiro-lokalen in de Bosdreef om zelf een taart te kopen.

Op 28 oktober zullen de Keti’s terug een Halloweentocht organiseren op en rond het Chiro terrein. Meer info hierover volgt nog.

Chiro Reinaert Lochristi 2023 - © Bennie Vanderpiete

Het “Kip & frietfestijn” op 16 en 17 maart 2024 zal ook deze keer plaatsvinden in de lokalen van Orphanimo.  Op 30 maart is er een “30+ fuif” in JH Lodejo, maar…ook tieners en twintigers zijn uiteraard welkom. Al is de datum van die fuif nog onder voorbehoud. Op 9 juni organiseert het oudercomité een vaderdag ontbijt. Het werkjaar wordt terug besloten met een kampperiode van 16 tot 26 juli. Noteer alvast dat de ouders op 21 juli, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag. De Reinaertjes gaan dit jaar van 16 juli tot 21 juli en kunnen dus op de bezoekdag afgehaald worden. De Speelclubbertjes komen die dag dan toe en blijven tot 26 juli.

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een groepsfoto maar legden ook de afdelingen en hun leiding vast op beeld. U vindt het allemaal in onderstaande fotoreeks.

Fotoreeks Chiro Reinaert ’23 –’24
(Klikken op het facebook logo om de reeks te openen. ).

 

 

Scroll naar boven