Chris Corn and The Beautiful Imperfections schitteren al op try-out!

“Al enkele jaren broed ik op het idee om een akoestische band op te richten. Soms moet je geduld hebben om de juiste mensen te vinden. “ Zo stond het op de Facebookpagina van “Chris Corn and The Beautiful Imperfections”, de nieuwe band van Christophe Versaevel. Vorig weekend hun allereerste optreden en het was een schot in de roos.

Chris Corn and The Beautiful Imperfections

Zaterdagavond traden “Chris Corn & The Beautiful Imperfections”, de nieuwe band rond Christophe Versaevel, voor het eerst op met publiek. Het zaaltje in “The Roadhouse” in de Goedlevensstraat in Oostakker, een voormalige zaak van gitaren, was volgelopen met familie, vrienden en fans. Onder de 102 toeschouwers ook heel wat koppels bij wie Chris Corn nog de muzikale omkadering van hun trouwfeest verzorgde. Ieper, Mechelen, Antwerpen en zelfs Geel…er werden geen afstanden geschuwd om deze try-out bij te wonen. Het verliep in een erg gezellig sfeertje op een podium met wanden van ruw hout en enkele staande lampen als verlichting. Het zorgde voor cosy ambiance.

Chris Corn and The Beautiful Imperfections

Het optreden

“We hebben maar een tiental songs ingestudeerd zei Christophe Versaevel, alias Chris Corn, alvorens het openingsnummer “Private Universe” van Crowded House in te zetten.
Een understatement, want op de setlist prijkten 15 erg mooie covers. Na “Losing my Religion” (REM) en “Hungry” (Dotan) was het publiek opgewarmd en bij “Keep Your Head Up” (Ben Howard) werden achteraan in de zaal reeds de eerste danspasjes gezet. Toen Erline Van Hijfte dan haar zangtalent demonstreerde bij “Torn” van Nathalia Imbruglia gingen de handen bewonderend op elkaar.
Muzikaal haalde dit optreden een erg hoog niveau. Op geen enkel moment had je het gevoel dat dit “slechts” een try-out was. Toen het – helemaal op het einde – toch even fout ging bij het inzetten van “Little Lion Man” (Mumford and Sons) werd dit opgelost met een kwinkslag.

Een slot vol verrassingen

Nog een verrassing van formaat toen Christophe op het einde Marc De Clercq en diens vrouw Marleen naar voren riep en in de bloemetjes zette voor hun 40ste huwelijksverjaardag. Marc en Marleen volgen Christophe al jaren en zijn steeds trouw op post om te helpen en de handen uit de mouwen te steken. Hij plezierde hen met een akoestische, ingetogen versie van “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin.
Niet alleen Marleen, maar de hele zaal genoot. En na nog een bisnummer volgde zelfs een onvervalste primeur. De band besloot met “Crazy” van Seal, een nummer dat ze zelfs nog nooit samen gerepeteerd hadden.
Het publiek had genoten van een zeer dynamisch optreden en de commentaren nadien waren unaniem lovend.

Christophe: amusement maar geen party-band.
Lochtristinaar.com polste nadien even bij de twee zangers van de band hoe zij deze try-out ervaren hadden.

“Het was een zeer leerrijk optreden” aldus Christophe “maar ik heb me heel goed geamuseerd. Enerzijds was de focus er bij alle bandleden, en anderzijds hebben we toch zeer ontspannen gespeeld. Het is zeer leuk dat ook de andere bandleden mee op de voorgrond durven treden. Bijvoorbeeld Filip die eens weerwoord geeft of een bandlid dat klein showelementje brengt. Heerlijk! We gaan nu even alles laten bezinken en kijken welke feedback we krijgen. Dan zullen we kijken om ons repertoire nog een beetje uit te breiden. Ook terug met akoestische, meerstemmige nummers met een groot “feel good”-gehalte. We willen ambiance brengen, maar geen zoveelste party-band zijn.”

Erline “Vree wijs, een droom komt uit”

Erline was minstens even enthousiast. “Wauw, vree wijs optreden” opende ze. “Het is echt spannend geweest en de eerste nummers had ik heel wat zenuwen. Maar ik ben blij dat de kop eraf is en dat we mekaar zo goed aanvoelden op het podium. Ik kijk echt uit naar wat nu gaat volgen. Jarenlang ging ik naar de Gentse Feesten en keek op naar die artiesten. En deze zomer zullen wij er dus zelf optreden. Het is een droom die uitkomt. “

Gentse Feesten en het oordeel van Frank De Bock

Op 14 juli mogen Chris Corn and The Beautiful Imperfections de Gentse Feesten openen op de Groentemarkt. Zeven dagen later, op nationale feestdag 21 juli, volgt een tweede optreden op het Veerleplein. Onder de toeschouwers voor deze try-out ook Frank Batslé (Pleinorganisator op de Groentenmarkt) en Frank De Bock (The Garnets, AB Nono en verantwoordelijke voor de programmatie op het Veerleplein tijdens de Gentse Feesten).
Beiden kwamen al eens luisteren naar de nieuwe band die ze boekten.

Lochristinaar sprak nadien kort met Frank de Bock, muziekkenner par excellence.
“Dit was een zeer goed optreden, zeker voor een try-out. Hier en daar nog een schoonheidsfoutje, maar zeer veelbelovend. Erline is een uitstekende zangeres. Haar stem “matched” zeer goed met die van Christophe. Verder een heel erg goede percussionist en die akoestische gitaren zijn in een woord “fantastisch. Chris Corn & The Beautiful Imperfections zijn een coverband, maar dit zijn geen eenvoudige nummers die ze brengen. Chapeau!“

Een meer dan geslaagde try-out dus en duid nu alvast 14 en 21 juli aan in uw agenda!
 

Wie meer wil weten over Chris Corn and The Beautiful Imperfections, verwijzen we graag naar een vroegere bijdrage www.lochristinaar.com/nieuws/%E2%80%9Cchris-corn-and-beautiful-imperfections%E2%80%9D-try-out-22-april-en-op-de-gentse-feesten

Geniet alvast van onze fotoreeks en de opname van “Stairway to Heaven” van deze try-out.

 

 

Scroll naar boven