Christophe Versaevel in team Koen Wauters – op 9 april in knockouts

Lochristi keek gisterenavond massaal naar ”The Voice”. Ondanks een ijzersterke performance van Christophe was het nagelbijten tot de laatste noot. Toen drukte Koen Wauters af. Op naar de knockouts!

De inschrijving

Op vrijdag 5 februari startte het nieuwe seizoen van “The Voice”. En de nieuwe afleveringen van deze talentenjacht worden in onze gemeente met ongewone belangstelling gevolgd, want niemand minder dan de Lootse singer-songwriter Chris Corn (Christophe Versaevel) is deze keer één van de kandidaten.

“Ik kreeg de voorbije jaren – tijdens feestjes of na optredens – dikwijls de vraag waarom ik me niet eens inschreef voor “The Voice”. Eind 2019 contacteerde VTM me dan plots. Vooral mijn kinderen – en Warre in het bijzonder – waren erg enthousiast. Ik stond er niet voor te springen maar uiteindelijk besloot ik dan maar om de sprong eens te wagen” aldus Christophe.  

De coaches

De eerste opnames van de blind auditions van dit 7de seizoen vonden in januari 2020 plaats, net voor de coronacrisis. Bij de coaches 2 nieuwe gezichten. “Oude rot” Bart Peeters zou in 2020 zijn 60ste verjaardag vieren met een hele serie optredens en Alex Callier moest verstek geven door de voorbereidingen van zijn band Hooverphonic op het Eurovisiesongfestival. Zo komt het dat u dit seizoen – naast Koen Wauters en Natalia – de nieuwkomers Niels Destadsbaeder en Tourist Le MC herkent aan de rode knoppen.

En dan is er – voor het eerst – ook nog een 5de coach. Laura Tesoro volgt backstage alle optredens. Zij mag een aantal talenten waarvoor niet gedraaid werd tijdens de blind auditions (of die afvallen tijdens the battles) opvangen. De 3 “opgeviste” kandidaten die uiteindelijk als laatste in de hot seats overblijven, kunnen dan via een online competitie, toch nog een plaatsje in de liveshows bemachtigen.

Blind auditions met Chistophe Versaevel

Op maandag 13 januari 2020 werd Christophe, samen met zijn vrouw en de 4 kinderen – in Vilvoorde verwacht voor de “Blinds”. Maar liefst 15 kandidaten mochten die namiddag optreden: 7 voor de pauze, de overige 8 na de onderbreking.
Het was uitkijken hoe Christophe zou standhouden tussen al dat jong geweld.

“Ik ontdekte een hele mooie, grote, machine. Een beetje gestuurd uiteraard, maar dat is niet abnormaal. Ik was een van de oudste kandidaten met mijn 47 jaar, een leeftijd waarmee ik de papa kon zijn van het gros van de deelnemers” .
Helemaal de oudste was Christophe die dag niet. Eén kandidaat had nog een paar jaar meer op de teller, maar er werd toen niet gedraaid. Christophe was de laatste deelnemer die voor de pauze mocht zingen. Er waren al zes deelnemers gepasseerd, de coaches hadden nog maar één keer afgedrukt.

Ook bij Christophe was het spannend. Hij bracht “Agape” van Bear’s Den en begeleidde zichzelf op de gitaar. Uiteraard was hij zenuwachtig. Maar ondanks een steengoede performance duurde het een eeuwigheid voor iemand op de  knop drukte. Het was de stoel van Koen Wauters die draaide.

“Ik vond je optreden super geloofwaardig. Het was warm, pakkend bij momenten en gewoon echt goed” gaf de frontman van Clouseau als commentaar. Op de vraag waarom hij deelnam, antwoordde Christophe “Een voorbeeld zijn voor mijn kinderen die zelf allemaal muziek spelen. En een ander aspect is dat ik ook mijn grenzen wil verleggen”.

Na de pauze werkten de rode knoppen duidelijk beter en mochten 7 van de 8 kandidaten zich verheugen over een plaatsje in de volgende ronde. U kreeg gisterenavond niet noodzakelijk de deelnemers te zien die aantraden op 13 januari 2020. Anna Monaco, een kandidate waarvoor de 4 coaches die dag omdraaiden, zag u bijvoorbeeld al in de uitzending op 19 februari.

En zo gaat Christophe – als “oudste overlevende” – naar de volgende ronde. Hij is in goede handen bij Koen Wauters en die is – doordat Bart Peeters verstek moet geven – ook de senior onder de coaches.

Het regende gisteren positieve reacties op de social media en na de uitzending hadden we nog heel even contact met Christophe.

“Het is hier na mijn optreden op tv een beetje ontploft” liet hij ons weten.

Stip nu alvast 9 april aan in uw agenda. Dan kan u zien hoe Christophe  het er in de knockouts vanaf brengt.

Herbekijk hier alvast de “blind audition” van Christophe met “Agape” van Bear’s Den.

 

 

Scroll naar boven