Come back van de legging

De legging is aan een serieuze comeback bezig. En ofwel ben je een legging-lover ofwel een legging-hater. Welke van de twee ben jij?

Leggings. Velen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Hoe zou dat komen? Misschien omdat dit kledingstuk een niet zo verhullend item is dat we maar al te vaak bij volslanke dames zien? Cellulitis kan je er niet mee verbergen. Rondingen ook niet. En dat hoeft ook niet, maar kies je legging alsjeblieft slim. Niets zo vervelend als je alle bultjes en putjes kan tellen in de billen van je voorganger. Lycra is hiervoor een oplossing.

Ik durf er één dragen als ik ga sporten. Maar vooral buiten de sportzalen is de legging aan een comeback bezig. Hij wordt gedragen in het dagelijks leven alsof het een jeans was. Gecombineerd met een oversized pull en sneakers. Maar alle combinaties zijn in feite mogelijk. Stoere boots en een leren jas kan ook. Wie die legging best eens wil proberen moet wel onthouden dat een driekwartmodel niet ok is. Lang is beter. Als u het doet, moet u het wel goed doen.

Niet alleen de commerciële modeketens bieden een ruim gamma aan leggings aan. Ook bij Dior, Chanel en Stella McCartney werd dit spannende kledingsstuk al gespot.

De legging is er misschien niet voor iedereen, maar wie het aandurft, moet vooral dit onthouden: hij is hip, maar niet om persé in te sporten, wél om er sportief uit te zien. We doen allemaal graag een beetje alsof, is het niet?

De legging op de foto is er eentje van ©h&m

Scroll naar boven