In de armen van je geliefde met Nick Cave

Het tedere Alternatief Indie-rock-lied ‘Into My Arms’ van Nick Cave kreeg een plaats in de soundtrack van de film ‘About Time’ van regisseur Richard Curtis uit 2013. De originele muziek in de film was van Nick Laird-Cloves, maar het lied van Nick Cave stuurt een hoogtepunt van de film.

Het lied wordt door Nick Cave beschouwd als zowat het beste in zijn oeuvre. Het is te vinden op het album ‘The Boatman’s Call’ uit 1997. Nick Cave zegt in de lyrics dat hij niet gelooft in een interveniërende God, maar dat hij weet dat zijn geliefde dit wel doet. Indien hij wel geloofde zou hij knielen en Hem vragen niet tussenbeide te komen wat zijn lief betreft en om haar geen haar te krenken, en om haar te laten zoals ze is. Als Hij toch de drang zou voelen om haar te leiden, bidt hij om haar in zijn armen te sturen.

Hij gelooft ook niet in het bestaan van engelen, maar als hij naar zijn geliefde kijkt, vraagt hij zich af of hij het bij het rechte eind heeft, hij zou alle engelen vragen om over haar te waken, om elk een kaars voor haar te branden om haar pad te verlichten en om haar zoals Christus in gratie en liefde te laten wandelen en haar zo recht in zijn armen te leiden.

Nick Cave gelooft wel in de liefde, net zoals zij en hij gelooft in een soort pad dat ze samen kunnen bewandelen. Hij vraagt de engelen om de kaarsen te laten branden zodat ze haar reis helder en puur houden en haar telkens laten terugkeren in zijn armen.

De film ‘About Time’ verhaalt over de speciale gave van de mannelijke leden van de familie Lake die in de tijd kunnen reizen.  De titel is een woordspeling die verschillende interpretaties inhoudt en kan vertaald worden als ‘Over de tijd’ , maar ook als ‘(Het is) tijd (dat …)’, of ook ‘Eindelijk!’. Hoewel tijdreizen een essentieel element is in de film,is deze geen science-fictionfilm, maar een romantische komedie, die van de toeschouwers best wat ‘willing suspension of disbelief’ of ‘vrijwillige opschorting van ongeloof’ vraagt.

Het reizen in de tijd is gebonden aan duidelijke afspraken: niets van de wereldgeschiedenis mag veranderd worden. Wat ze zeker niet mogen doen is situaties in het verleden zo sturen dat bepaalde mensen plots niet meer zouden bestaan. Het vraagt wat denkwerk en veel verantwoordelijkheidsgevoel.

Het hoofdpersonage gebruikt zijn gave om de vrouw van zijn dromen terug te vinden nadat hij door een andere tijdreis haar telefoonnummer kwijtspeelde, maar ook om zijn zus een betere partner te bezorgen.

Het is een hartverwarmende film, zonder macho-praat of stomende seksscènes, die aan het denken zet zowel over ouder-kind-relaties als over relaties in het algemeen. Fysieke seks tussen volwassenen wordt niet verzwegen, maar de film benadrukt het belang van het uitspreken van je liefde voor een andere persoon. De film zet ook aan om meer in het moment te leven, bewust te genieten van de tijd die je krijgt om te leven. Geniet mee via de volgende sites;

Into My Arms by Nick Cave & The Bad Seeds – Official Video

Scroll naar boven