De bovenkamer

Te laat! Dacht ik lenteschoonmaak te gaan houden in mijn bovenkamer, en blijkt het al zomer te zijn. Dat is geen goed nieuws, want mijn bovenkamer is doorgaans aan meer toe dan wat stof afnemen eens per jaar.

Mijn bovenkamer is niet zo overzichtelijk ingericht. Er zijn wel kastjes en schuifjes en zo, maar ze staan een beetje door elkaar. Dat maakt, dat bijvoorbeeld het houden van een archief over voorbije gebeurtenissen, niet evident is. Ik steek die gebeurtenissen algauw achteloos in de schuif van 1998 terwijl ze eigenlijk in 2001 thuishoren. Het is gênant, bij wijlen, zo liep ik een heel jaar uit te bazuinen dat ik 36 was, terwijl ik er ronduit 40 was. Verkeerde schuif, wat wil je.

Het is er ook bijzonder rommelig, daarboven. De ideeën slingeren er maar wat rond, zonder echt een plaats te vinden. Dat heeft dan weer als gevolg, dat ik er na enige maanden over ga struikelen. Zeker als het van die wilde ideeën betreft.

Soms hangen er woorden in webben, gewoon te hangen, zonder verdere context. Door al dat chaotische gedoe in mijn bovenkamer, komen die woorden er regelmatig knalverkeerd uit. Dan heb ik het over  een "kreintaartje", en over wat "krater van de waan". 

Ach, ik zit er niet zo mee, tenslotte zijn de letters er, het is aan de toehoorder om wat te gaan sorteren, dat lukt best.

Je hebt het door: in mijn bovenkamer is het niet helemaal pluis. Hoewel. Pluizen genoeg.

Scroll naar boven