De brug in Beervelde komt er

De gewestelijk omgevingsambtenaar gaf alvast groen licht voor de bouw van een brug voor het project Beervelde OW65. Op die manier is de omgevingsvergunning afgeleverd en kunnen de werken door Infrabel starten.

Bij dit project gaf de gemeente ook advies. Er komen ook 3 kokers zodat er in de toekomst uitbreiding naar 3 sporen mogelijk is op de lijn Gent-Antwerpen. Hiermee is ook het lot van het station bezegeld en was dat ook de hoofdreden waarom er voor de verkoop van dit historisch gebouw geen koper werd gevonden.

Voldoende verlichting in de kokers, ontsluiting voor landbouwvoertuigen en fietssnelweg waren besognes van het College waarbij er tijdens de werken ook 50 parkeerplaatsen moeten kunnen blijvend gebruikt worden.

Naast de trappen naar de perrons komt er een fietsgleuf en een aarden toegangshelling. Tijdens de werken moet men ruimtezuinig te werk gaan in de velden rondom. Binnen 2 jaar maximaal moeten de werken starten, zo niet vervalt de vergunning. Infrabel wil alvast sneller gaan.

Eerder verschenen: Brug over spoorlijn 59 in Beervelde – Lochristinaar

Scroll naar boven