De Chroniqueur: de terugblik van Evarist Ganzelever op maart ‘23

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Een ferme “snotvalling” met infectie van de luchtwegen speelde hem lelijk parten. Maar zelfs dat kon Evarist Ganzelever, alias “De Chroniqueur”, niet stoppen om het lokale nieuws van de maand maart onder te loep te nemen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!
Deze keer heeft onze Chroniqueur het over het zomeruur, de wielertoeristen die aan hun nieuwe seizoen beginnen, de reclame van Jo Mode die ophef veroorzaakte, de fototentoonstelling Spes Nostra  over de teloorgang van de gelijknamige Zaffelaarse school en Pieter Waldack die “zijn schoenen aan de haak hangt”. Als vliegende reporter trok hij naar de Slagmanstraat waar een aantal reusachtige “molshopen” de voorbode zijn van de nieuwe gaspijpleiding die Fluxys er legt.

Benieuwd? Klik op het pijltje van het geluidsfragment onder dit artikel en u hoort één maand lokaal nieuws in een notendop.

 

“De Chroniqueur” was vandaag te beluisteren bij evenementenradio VROB. Ook morgen kan u Evarist Ganzelever aan het werk horen in het programma “TBC”, net voor het nieuws van 16 uur (online via www.VROB.be of FM 97,2 MHz).

 

 

Scroll naar boven