De Corollo zonder enige standing

Minister Weyts (NV-A) verwekte deze week commotie met zijn antwoord in verband met de  dienstwagens van de Vlaamse Regering. Een Toyota Corollo (beter Corolla) geniet alvast zijn voorkeur niet. Wat met andere Ministers, de Wielerbond en de thuisverpleging?

Bart Somers rijdt (of laat zich rondrijden) met een Alfa Romeo Giulia en zijn kabinet beschikt ook over een Toyota Auris.

De Vlaamse Ministers kijken in het algemeen vooral richting grote, krachtige limousines en Gent met Volvo, dat al sinds 2010 in handen is van het Chinese Geely. De wagen van Benjamin Dalle (CD&V) is de goedkoopste met 1.400 euro.  Partijgenote Hilde Crevits heeft de duurste met bijna 2.500 euro leasingkost elke maand.

Hier zijn nochtans 3 belangrijke autospelers actief, die al dan niet produceren. Het kabinet van Hilde Crevits heeft ook een Audi, die een fabriek heeft in Vorst (Audi Brussels).

Toyota is niet onbelangrijk in het verhaal van jobs met 3 vestigingen (Zeebrugge – invoer West Europa, Diest  – onderdelen en Zaventem – kenniscentrum) en meer dan 2.000 medewerkers, concessiehouders inbegrepen. Ze missen evenwel 'enige standing' voor deze excellentie.

Wat als zaterdag het wielerseizoen op gang komt en hij – als Minister van Sport – misschien mee rijdt met de volgwagen van de wielerbond of KBWB, die sinds 2018 20 Toyota's in gebruik heeft? Ook zij, die in de thuisverpleging actief zijn (Wit Gele Kruis – Solidariteit voor het Gezin),vreten elke dag kilometers – van patiënt naar patiënt – met deze Japanner.

Wielerbondsvoorzitter Tom Van Damme

“ We zijn een brede volkssport. Zowel Jan met de pet als de bankdirecteur volgt de koers op de voet of rijdt zelf met de fiets. Toyota biedt een gamma dat bij die doelgroepen aansluit. Voor elke wielerfanaat is er een gepast model. Bovendien is de KBWB erg begaan met het dameswielrennen. We proberen dat echt zichtbaarheid te geven, en met succes. Die aandacht voor onze vrouwelijke leden is ook voor Toyota een interessante piste. Zelf vind ik het ecologische aspect het belangrijkste. De meeste van onze wagens zijn hybridemodellen. Op dat vlak is Toyota een voorloper. Die duurzame ambities zijn voor ons een sterk argument om een langdurige samenwerking uit te bouwen. Wie duurzaam denkt, denkt immers op lange termijn. In de wielersport kan het vandaag echt niet meer om nog met vervuilende diesels tussen de renners door de Ardennen of een natuurpark in de Alpen te rijden. Zo ben je gewoon niet geloofwaardig."

Toyota Corollo Ben Weyts

My Toyota is fantastisch

Of je hem nu de max vindt, een beauty of aartslelijk? Het doet er niet toe. Die Toyota hier doet het al jaren super. Zijn schoonheid zit van binnen.

Scroll naar boven