“De dorstigen laven” is geen ijdel woord in Wachtebeke

De Watergroep installeerde in hartje Wachtebeke een buitentappunt. In tijden waarin het woord “gratis” meestal vragen oproept, is dit initiatief zo helder als kraantjeswater.

Op het mooi heraangelegde Persynplein kan je voortaan je drinkbus vullen. In samenspraak met de gemeente heeft De Watergroep een buitentappunt geïnstalleerd. Zij staan tevens garant voor vers water dat voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Eerder plaatsten ze al gratis binnentapplaatsen op publiek toegankelijke locaties in Vlaanderen. Sinds mei vorig jaar werden ruim 100 nieuwe buitentappunten geïnstalleerd in het verzorgingsgebied van De Watergroep.

“Met deze buitentappunten bieden we passanten de mogelijkheid om onderweg hun drinkbus gratis te vullen met vers en lokaal geproduceerd drinkwater. Het is niet alleen een makkelijke en gezonde dorstlesser, maar ook een belangrijke stap richting een meer duurzame samenleving. Zo wordt er heel wat CO2 bespaard door te kiezen voor kraanwater en herbruikbare drinkbussen te gebruiken.”, klinkt het bij De Watergroep.

En in Lochristi?

Ook binnen de gemeentegrenzen van Lochristi is De Watergroep actief. Het plaatsen van een openbare tappunt kan ook dienen als educatief hulpmiddel om mensen bewust te maken van het belang van waterbesparing. Bovendien zal dit ook bijdragen aan een positieve ervaring en het imago van de locatie versterken. Net als het veelbesproken bermbeleid binnen onze gemeente, kan dit zeker onderdeel worden van bredere milieueducatiecampagnes. Mocht bovendien het tekort aan publieke toiletten worden weggewerkt, dan was de cirkel mooi rond.

Scroll naar boven