De nieuwe rubriek: heeft U dat ook?

Soms kom ik van die dingen tegen, van die situaties die normaal zijn in Absurdistan, maar die hier toch danig uit de toon vallen.

Lang ging ik er van uit dat vrijwel iedereen nog wel Absurdistaanse trekjes had, maar eens ik goed 30 was, bleek ik toch meer dan gemiddeld in vreemde situaties terecht te komen.

Daarom besluit ik via deze weg een nieuwe poll te doen. Laat ik enige situaties uit mijn dagdagelijks bestaan beschrijven, en U dan de vraag stellen: “ Heeft U dat ook?” Ik hoop van harte dat ik via deze weg mijn Waarde Collega-Absurdistanen mag leren kennen.

Ik loop op straat, op weg naar de winkel met de bedoeling een nieuwe broek te halen. Een kleurrijke broek, om eens het verschil te maken met al dat zwart in de kast. Komt er een man naast me lopen, die gezellig een praatje maakt en nog gezelliger mee loopt. Straatje in, straatje uit.

" Wat ga je doen?" " Ik ga een broek kopen." " A, een broek." " Yep."

De doorsnee man trapt het nu ongeveer af. Niet deze.

" OK, ik ga mee, een broek kopen." Euh, raar. Moet ik de man weg sturen? Is de man ok in de bovenkamer? Hoopt de man op broek aan – broek uit? In de winkel, met de man. Geen idee hoe hij heet.

" Hé, kijk, een oranje broek!" zegt hij. "Hm-hm" zeg ik. "Passen?" zegt hij. "Hmhm" zeg ik.

De broek zit als gegoten, de man is blij. Zo blij dat hij besluit de broek voor me te kopen. Mijn hoofd ontploft bijna van de vraagtekens, en ik word zo'n beetje ongerust. (Ja, nu pas, ik kom uit Absurdistan). Ik bedank de manen hij zegt: " Graag gedaan, 't was fijn om met je mee te mogen."

En hij zwaait en gaat verder. Daar sta ik dan, met mijn hand vol broek en een zeer scheve uitdrukking op mijn gezicht. Een oranje broek, gekregen van een volstrekte vreemde. Hebt U dat ook?

In het ziekenhuis, na een bevalling. De telefoon gaat.

"Hallo?" "Ja, Martine?" " Oei, neen, ik denk dat u verkeerd verbonden bent"

"Verkeerd verbonden? Maar ik moet Martine hebben" – " Wel, ik ben Sylvie, niet Martine" " En waar is Martine?" " Dat weet ik niet, vertelt u even over Martine, misschien kan ik U helpen?" " ….. en …. en …" " Ach toch, oei, en… maar…ik zal…"
20 minuten later: " Sylvie, je bent een vriendelijk mens" " Dank u" " Succes met 't kleintje hé" " Merci, U ook succes en groetjes aan Martine".

1 week later: een orchidee, thuis geleverd, als bedanking voor een verkeerd verbonden gesprek. Een half uur aan de lijn hangen met iemand die verkeerd verbonden is, heeft U dat ook?

Ik zal deze rubriek in de komende weken verder uitbouwen, maar laat niet na commentaar te geven mocht U een landgenoot zijn, ik hoor het graag…

Scroll naar boven