De Onnozele Kinderen uit Zaffelare zijn uitgebroken

Twee mannen die boven op een machtig reservoir zicht hebben op Lochristi – ja, zelfs op Zaffelare – en wereldse beschouwingen loslaten op de toeschouwer, je zou voor minder afzakken naar jeugdhuis Lodejo.

Met 'Het Machtig Reservoir' brengen De Onnozele Kinderen het stuk van auteur Peter Terson tot op onze schoot. Twee mensen uit een totaal verschillend milieu samen zetten kan confronterend werken. Vooral als je weet dat de ene – Hugo, tevens bewoner van een watertoren –  een wat eenzame drinker en opschepper is die van zichzelf vindt het hele dorp tegen onheil te moeten beschermen. De andere is een bezoeker, René, een vastgeroeste bediende uit de naburige nieuwe wijk. 'Daar, in dat witte huis met die tuinkabouters tussen de begoniaperkjes!' Twee mannen wier afkomst en omgeving zo haaks op elkaar staan dat ongemak aanstuurt op een slechte afloop.

Dit alles gedrenkt in sloten zelfgemaakte pruimenwijn, die maken dat hun taalgebruik niet alleen ruwer wordt, maar vooral hun innerlijk leven naar boven komt. Dialogen die beginnen zwalpen, maar toch haarscherp kleinburgerlijkheid en vooral een onverwerkt verleden fileren. Dat dit gebracht wordt in het dialect, de lokale moedertaal, maakt dit stuk niet alleen diepmenselijk, maar bovenal authentiek. Veel kans dat u zichzelf herkent in deze voorstelling!

HET MACHTIG RESERVOIR van Peter Terson
Spel: Franky Nimmegeers en Luc Van Autreve
12 november 2022 met aanvang 20:00
Entree € 15
LODEJO, Dorp_Oost 1 Lochristi
Reserveren  exponieuweontginning@gmail.com
(bij mailprobleem 0493 689342)

Machtig Reservoir - © Evarist Ganzelever

Scroll naar boven