De therapeut werd er vermoord

Wees voorzichtig met wat je over ons vertelt. We hebben niemand anders nodig. Wie is goed-beter-best in rollenspel en misleiding? Dat zou wel eens de dader kunnen zijn!

Alice en Leo betrekken hun pas gerenoveerde woning in The Circle, een rustige, besloten wijk in Londen. Leuk, met veel buurtcontacten. Iedereen ziet iedereen. Veilig. Wat een buitenkans dat ze dit huis konden kopen. Ietwat onwennig omwille van de verhuis van het platteland naar de stad is Alice vastbesloten er haar thuis van te maken. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug.

Ter kennismaking met de buurt organiseert Alice een feestje. Het wordt een geslaagd feestje. Maar dan blijkt hun huis een vreselijk geheim te bevatten. De vorige bewoonster, Nina, therapeut, werd er vermoord. Alice raakt geobsedeerd door deze moord en wil er het fijne van weten. Als blijkt dat er een ongenode gast op het feestje was, raakt Alice uit haar doen. Er gebeuren verontrustende dingen. Voorwerpen raken zoek, duiken plots ergens anders op. Net of er een indringer in huis is. En wie heeft er een witte roos op tafel gelegd? Eerst gaat Alice ervan uit dat haar vriend Leo hierachter zit. Misverstanden en verdenkingen tegenover Leo stapelen zich op. Hij maakt zich zorgen dat Alice te obsessief bezig raakt met de moord op Nina en een terugval krijgt. Maar ook de buurt en zijn bewoners hebben zo hun geheimen die ze liever verborgen houden. Genoeg om iedereen verdacht te maken. Of is het toch iemand van buiten The Circle? Het ene geheim na het andere wordt onthuld. Wie kan Alice nog vertrouwen?

BA Paris is een gekende schrijfster van psychologische thrillers. Haar vorige boeken, ondermeer Achter gesloten deuren en Het dilemma zijn spannende aanraders, net als haar nieuwste boek.

Met een beklemmende switch tussen heden en verleden onthult ze stukje bij beetje het verhaal van de moord op Nina, de therapeut. Met elke laag duikt ook Alice dieper in haar eigen verleden.

Het is een complexe en gelaagde psychologische thriller. Een uitdaging die je kan aangaan door deel te nemen aan de wedstrijd. Onder de juiste antwoorden wordt één exemplaar verloot.

Wedstrijdvraag: Welke bloem vindt Alice in haar huis? Graag je antwoord (met adres om het je evt. te kunnen bezorgen) voor 31/10/2021 naar info@lochristinaar.com

BA Paris. 2021. De therapeut. Nederlandse vertaling Ambo/Anthos uitgevers Amsterdam en Ireen Niessens. 365 blz. ISBN 978 90 263 5524 0.

(Noot redactie: Mia VS uit Wachtebeke ontvangt binnenkort het boek)

Scroll naar boven