Dienen de bewoners van de Stationsstraat te vrezen voor hun straat?

Vorig weekend zaten de burgemeesters van Lochristi en Wachtebeke gezellig op het aperitief bij evenementenradio VROB. Vrolijke vrienden, en daar kunnen we met z'n allen alleen maar beter van worden, klonk het.

Het samensmelten van beide gemeenten – de fusie komt er in 2025 – was zowat de rode draad doorheen hun keuvelen voor de micro. Dat Yves Deswaene (OpenVLD Lochristi) en Rudy Van Cronenburg (Wachtebeke-Anders) het goed konden vinden – elkaar voortdurend tutoyeerden – stond mijlenver af van 'De zevende dag', het actualiteitenprogramma van de VRT dat zowat gelijktijdig werd uitgezonden. Geen gekibbel in de VROB-studio.

31.000 inwoners zal het nieuwe Lochristi tellen, maar eerst valt er nog een berg werk te verzetten én moeten keuzes gemaakt worden. Zo zijn er een aantal straten met dezelfde naam binnen de fusiegemeente. Denk maar aan de Stationsstraat, Molenstraat of Kerkstraat.

Staan deze bewoners binnen afzienbare tijd spreekwoordelijk op straat of worden ze gedomicilieerd op de Oude Stationsstraat en Nieuwe Molenstraat? Wat is bepalend voor het behoud van de huidige naam, de verwijzing naar het historische of de macht van het getal?

Morgen gaan we dieper in op het uurtje VROB-radio met de beide burgemeesters over de fusie. U krijgt dan in onze bijdrage een overzicht van de belangrijkste thema’s die aan bod kwamen.   

Fusie - Straatnamen  © Evarist Ganzelever 

Scroll naar boven