Domein Puyenbroeck

Halloween, paddenstoelen en de groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen gebundeld in dit kort overzichtje.

Week van het Bos

Op 20 oktober kun je een paddenstoelenwandeling maken. We zien ze overal verschijnen nu het wat vochtiger en herfstig wordt, de paddenstoelen. Wij blijven er meestal af uit voorzichtigheid of om de kabouterhuisjes niet te vernietigen. In andere regio’s worden ze gestroopt om verkocht te worden in restaurants of in groentekramen. Soms hebben ze mooie namen zoals de traliestinkzwam of de inktviszwam. Eekhoornbrood.

De wandeling (van 14 tot 18 uur) is gratis en start aan het bezoekerscentrum (P1) maar inschrijven is noodzakelijk via 09 342 42 17 – puyenbroeck.educatie@oost-vlaanderen.be

Halloween

Kleine en grotere griezels vieren Halloween in Puyenbroeck op zondag 27 oktober. Het begint om 15 uur met animatie voor de kids in Halloweensfeer. Een show, een fietscrossparcours, een schminkstand waar je je erge kwetsuren kunt laten schilderen, een griezeltrein, een schiettent en ga maar door.

Honden zijn niet welkom!

Om 18 uur wordt een vuur aangestoken waarna de fakkeltocht begint (tot 20.30 uur)

Kostprijs 6 euro – 8 euro de dag zelf. Meer informatie 09 233 77 88 of via www.uitbureau.be

GroepsaankoopGroepsaankoop

Samen 100% groene stroom en aardgas kopen. Het kan nu voor de derde keer via de provincie. De beperkingen zijn een maximaal verbruik van 50.000 kWh en 100.000 KWh aardgas. Inschrijven is vrijblijvend en kan tot 4 december.

Beslissen doe je pas wanneer het voorstel bekend is en je akkoord bent.

Meer informatie: www.samengaanwegroener.be en klik door naar O-Vl. Je hebt dan de keuze ‘bedrijf’ – ‘particulier’.

Scroll naar boven