Drie overwinningen op zaterdagavond

Het was een goede zaterdagavond voor de drie vertegenwoordigers in het provinciaal voetbal. Met de drie overwinningen doen SV Zaffelare, Dynamo Beervelde en SK Lochristi een goede zaak.

De makkelijkste zege van het weekend was voor SV Zaffelare. Opponent Eendracht Bazel beschikte blijkbaar niet over voldoende spelers om zaterdagavond naar het Persijzer af te zakken en gaf dan maar forfait. Zelden gezien in tweede provinciale. De 5-0 forfaitzege brengt SV Zaffelare opnieuw in de top 5 van het klassement. Een eindronde behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Dynamo Beervelde verwierf zaterdagavond rekenkundige zekerheid over het behoud. Niels De Vos bezorgde Dynamo een vroege voorsprong met een knap afstandsschot, maar net voor de rust kwamen de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas verdiend langszij. Een schot van Niels Vanhaevermaet dwarrelde via een verdedigende voet in de kruising. Onmiddellijk na de koffie miste Iwiyisi Asemota de kans op de 2-1 door een strafschop binnen het bereik van doelman Gianni Vereecken te trappen. Even later viel de treffer toch. Iwiyisi Asemota profiteerde van balverlies bij de bezoekers om Timo Louage aan te spelen en die twijfelde niet. Sint-Gillis-Waas domineerde daarna de partij, maar Jeffrey De Coninck hield zijn netten schoon.

Sport 03 april - © Peter Esprit - Foto 2

SK Lochristi moest helemaal niet diep in de krachten gaan om het bescheiden Lovrienden Lotenhulle te verslaan. Een snelle treffer van Arnor Lagast zette Lochristi op voorsprong, maar de thuisploeg kon daarna enkele mogelijkheden creëren. In de zone van de waarheid liep het echter mis en kort voor de rust deelde Lochristi een dubbele tik uit. Stefaan Moens werd in het straatje gestuurd en tekende voor de 0-2 en nauwelijks 2’ later werkte Matisse Vigneri een actie van Stefaan Moens af. In een overbodige tweede helft kon Florian D’Hondt op hoekschop de ruime 0-4 eindstand tegen de netten koppen. Lochristi behoudt door die zege een kleine kans op deelname aan de eindronde.

Volgende week treedt enkel Dynamo Beervelde aan. Zij spelen de inhaalwedstrijd op het terrein van Eendracht Bazel.