Drukke decembermaand voor VROB: kerstmarkt, veel optredens en… Biezebaaze

Dit jaar gaat VROB nog 3 keer op antenne. U kan het live meemaken op de Kerstmarkt en tijdens VROB Large in het Speurdonkhof. Tijdens de eindejaarsperiode pakt de evenementenradio uit met 12 live optredens. Een affiche met heel wat gekende namen en ook nieuwe groepen. En als afsluiter… Biezebaaze!

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

Lokale radio vanop de Kerstmarkt

Het worden drukke tijden voor evenementenradio VROB. Eerst is er – op 25, 26 en 27 november – nog de klassieke novemberuitzending vanuit het Speurdonkhof. Een tiental dagen later verhuist de blauwe studiowagen dan naar Dorp Oost vlak bij de ingang van Edugo. Daar vindt op zondag 11 december de Kerstmarkt plaats. Evenementenradio VROB gaat dan 3 dagen op antenne (9 t/m 11 december) en zal tijdens de Kerstmarkt voor aangepaste muziek, optredens en interviews met standhouders en bezoekers zorgen. Een ideale gelegenheid voor wie zijn vereniging of organisatie eens wil voorstellen.

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

VROB Large met optredens

Vanaf 26 december is er dan het jaarlijkse hoogtepunt van onze lokale zender. In de kerst- en eindejaarsperiode gaan ze terug 2 weken op antenne (van 26 december t/m 8 januari) vanuit het Speurdonkhof. Net als de voorbije jaren met terug een heel aantrekkelijk avondprogramma. Bijna elke dag is er een band – meestal lokaal maar soms al eens van net buiten de gemeentegrenzen – die live optreedt. In totaal 12 concerten, enkel op 31 december en op 1 januari blijft het podium onbemand. 11 namen zijn al gekend, voor het optreden op 2 januari ligt de naam nog niet vast.

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

Jurgen van Bouchaute treedt 3 keer op

Wienke en Jurgen Van Bouchaute mogen, als “Semper Pie”, de debatten openen op 26 december. Jurgen en Wienke kan u nogmaals aan het werk zien op donderdag 29 december met hun nieuw project “Gunther”. Dat is eigenlijk de doorstart van de try-out die ze – 3 jaar terug – tijdens VROB Large deden met GOSER. Naast Jurgen en Wienke maken ook zangeres/gitariste Charlotte Van Heuverzwyn en gitarist Robbe Crombez (uit Lochristi) deel uit van de band. Gunther brengt melodieuze rock en pop met veel aandacht voor vocal harmonies.
Jurgen zet ook het nieuwe jaar muzikaal in, want op zaterdag 7 januari treedt hij een derde keer op tijdens VROB Large. Dan als gitarist bij de try-out van “Elsy & The Servants”. Frontvrouw is zangeres Els Van Campenhout, Ellen Moermans neemt plaats achter de drums en Patrick Bonne bespeelt de bas. Een nieuwe band die pop en rock van de 70-ies tot nu zal brengen, met soms verrassende nummerkeuzes.

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

Het volledige programma

Maar er staan nog heel wat mooie namen op het programma. “Turtle Wex” speelde onlangs nog een hele namiddag non-stop tijdens de 4 Uren Run&Bike. Het is nu al uitkijken naar wat Jan, Tom en Jeroen op woensdag 28 december zullen brengen. Ook het optreden van “Brass Party” – ook zij waren te zien tijdens de 4 Uren Run&Bike – op dinsdag 3 januari noteert u best al in uw agenda. Ambiance verzekerd. Liefhebbers van New wave komen op 5 januari aan hun trekken bij “Polly and the Fathers of Intention”, een band met Pauline De Bruyne en Patrick Bonne.
De dag erna, op vrijdag 6 januari is het de beurt aan “Tante Carla” met gitarist Steven Braeckman uit Lochristi. Deze 6-koppige band speelt vooral (stevige) Engelstalige rock uit de jaren ’60 t/m ’90. Maar Tante Carla waagt zich ook aan modernere nummers van bv. Rihanna of Kings of Leon. En ook dit jaar eindigt VROB large met een knaller. Want niemand minder dan “Biezebaaze” zal op zondag 8 januari voor muzikaal vuurwerk zorgen.

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

Een overzicht

– maandag 26 december: Semper Pie
– dinsdag 27 december: Blues from the Attic
– woensdag 28 december: Turtle Wex
– donderdag 29 december: Gunther
– vrijdag 30 december: de Tiki Rockhoppers
– maandag 2 januari: wordt nog meegedeeld
– dinsdag 3 januari: Brass party
– woensdag 4 januari: Skyblasters
– donderdag 5 januari: Polly and the Fathers of Intention
– vrijdag 6 januari: Tante Carla
– zaterdag 7 januari: Elsy & The Servants
– zondag 8 januari: Biezebaaze

Praktisch

VROB zendt uit op 97,2 MHz en is ook online te beluisteren (www.vrob.be). De optredens tijdens VROB Large kunnen gratis bijgewoond worden en beginnen omstreeks 20 uur. Deuren gaan een uurtje voordien open. Reserveren is niet noodzakelijk maar wie zeker wil zijn van een plaatsje mag een mailtje sturen naar info@vrob.be. “Place to be” is het Speurdonkhof, Busstraat11 in Zaffelare.

VROB December 2022 © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven