Een broek van bij Legiest…

…versleet je niet, je groeide eruit. Ik lees in mijn gazet dat deze bijna iconische kledingwinkel aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg er na 62 jaar mee ophoudt.

En zo verdwijnt nog maar eens een familiezaak uit het winkellandschap, maar eveneens een flardje tastbare herinnering aan de tijd toen ik aan de hand van mijn vader mee die winkel binnenstapte. Wat hij precies nodig had kan ik me niet meer herinneren, maar wel de ongeveinsde beleefdheid die mijn vader te beurt viel. Iets wat niet evident was en is in dit wereldje. Het advies dat hij kreeg nam hij dan ook  bloedernstig en was meestal bepalend voor met wat hij naar buiten kwam.

Legiest was een begrip in onze familie, stond synoniem voor de betere kleding. Elders verkochten ze vodden, volgens mijn moeder. Goedkoop en goed bestond niet in hun belevingswereld. Alles verandert of wordt langzaamaan door de tijd ingehaald.

Maar vooraleer dit stukje af te sluiten, check ik nog even of er nog een actuele match bestaat tussen mijn beeldvorming van toen en het heden. Een eenvoudige click naar hun website leert me dat ‘LEGIEST een retail-award kreeg voor klantvriendelijkheid, onthaal, gastvrijheid en service én tot de 16 beste kledingzaken in België behoort’. Het is bewezen dat de tijd woord en beeld verkleurt, maar blijkbaar niet in het geval van Legiest!

Met dank aan de eigenaars. Meer informatie: www.legiest.be

(Foto 1 anno 1956 – Foto 2 1960 – Foto 3-4 2016)

Kledij Legiest Sint Amandsberg

 

Scroll naar boven