Een halve eeuw Toyota Willems

Om van dit jubileum een feest te maken, nodigen zij ons uit met een hapje en een drankje op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september uit. In het weekend gaan de deuren open van 10 tot 17 uur.

Ook aan de kleinsten hebben ze gedacht.Tussen 14 en 17 uur komt de ijskar langs. Er staat ook een springkasteel. 

Maak kennis met de Toyota van uw dromen.

Boven op de kortingen van de maand geven zij van 15 t.e.m. 31 oktober 2023 ook de exclusieve 50th Anniversary korting! Het is een extra korting op de accessoires voor uw nieuwe wagen en er is ook een attentie voor elke klant.

Toyoda 1936 © Toyota

Toyota kwam in 1966 naar België en u herinnert zich ongetwijfeld nog de Crown of de Celica? De autofabricage startte 30 jaar eerder en kreeg de naam van de stichter mee, Sakichi Toyoda. Het werd snel Toyota.

Het begon in 1964 in Baasrode met Paul Willems, grootvader van Michael, huidige zaakvoerder in Eksaarde-Lokeren. Hun zoon – vader van Michael – Michel begon in 1981 mee te werken in de garage. In het laatste kwartaal van 1991 werd de zaak overgedragen aan Michel en zijn vrouw Hilde.

Herlocatie in 2000

Door de evolutie en de vooruitgang werd er overgegaan naar een andere locatie. Men verhuisde naar Hamme, Dendermondsesteenweg 5 en er kwam een volledig nieuwe toonzaal, atelier en burelen.

garage willems lokeren

Garage Schatteman te Lokeren, Eksaardebaan 97, werd op 1 oktober 2003 overgenomen door de vestiging in Hamme en hierdoor werd nieuw leven ingeblazen. De showroom en het atelier werden vernieuwd en er kwam een nieuwe teststraat en wieluitlijning bij. De toonzaal werd ook voorzien van een speciaal plaatsje voor de kinderen en een volledig uitgeruste zithoek.

(H)echt familiebedrijf

Terwijl in Hamme de zaakvoerder Michel wordt bijgestaan door zijn vrouw Hilde, start zoon Michael in 2013 in de garage in Lokeren, waar hij wordt geassisteerd door zijn vrouw Britt.

De Yaris Cross en de CHR (binnenkort nieuw model op en top Belgisch) zijn in de hybrde versie de populairste modellen. Toyota richt zich vooral op particulieren maar werkt ook mee aan reeksen zoals ‘De Verraders’. Leasing is er ook met Verisure, BDO, AB Inbev. I Mens en Securitas.

Toyota is ook trots dat zij een partnership met het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité zijn aangegaan, dat tot 2024 zal duren.

nieuwe CHR Toyota © Toyota

Binnenkort komt de nieuwe Land Cruiser op de markt en ook de CH-R – volledig ontwikkeld in Zaventem – steekt in een nieuw kleedje. Toyota Europe heeft verder ook een vestiging in Diest en Zeebrugge en stelt een paar duizend mensen te werk in ons land.

Meer info? https://nl.toyota.be/https://www.garage-willems-toyota.be/

Scroll naar boven