Eerste spadesteek De Weg-Wijzer

Vrijdagnamiddag werd de eerste spadesteek gegeven van de Nieuwe Weg-Wijzer in Zaffelare. Burgemeester Deswaene en Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs in Vlaanderen.

De Minister-president liet zich op het allerlaatste ogenblik verontschuldigen. De weergoden waren wel present bij deze zonovergoten eerste spadesteek. De eerste steen werd ooit enkele jaren geleden gelegd maar toen startte er een gerechtelijke procedure die tot op heden nog altijd niet is beslecht. Ook hier moet de Raad voor Vergunningsbetwistingen na al die jaren nog een uitspraak doen maar zolang wilde de inrichtende macht niet wachten.

Nieuwe plannen werden gemaakt en die zijn ondertussen goedgekeurd. In haar toespraak was Martine Naudts hard voor deze juridische procedures die te weinig belang hechten aan het belang van de school, zijn leerkrachten en leerlingen. Morgen kan de aanbesteding gelanceerd worden en de offertes ingewacht. Het is de bedoeling in september 2017 de werken af te ronden zodat het schooljaar 2017-2018 in het nieuwe gebouw kan doorgaan. De Minister-president krijgt zo een tweede kans om eens richting Zaffelare af te zakken en het werk te zien van deze inrichtende macht. De nieuwe school zal 10 miljoen euro kosten en Vlaanderen betaalt hiervan 70%. Oorspronkelijk werd de prijs op 8 miljoen euro geschat maar ondertussen zijn we enkele jaren verder met nieuwe plannen en meer kosten.

Na de spadesteek werd de grond ingezegend, werden geschenken en attenties uitgewisseld en kregen alle aanwezigen een drankje geserveerd. Zo werd deze schoolweek feestelijk afgesloten.

In december 2014 hadden we een gesprek met Martine Naudts en dat kunt u via deze www.lochristinaar.com/nieuws/de-weg-wijzer-bouwt nog eens nalezen.

Eerste spadesteek De Weg-Wijzer nieuwe school Zaffelae

Scroll naar boven