Ervaar in een Zaffelaarse serre het lot van Scott

Robert Falcon Scott was een Britse ontdekkingsreiziger die de geschiedenis is ingegaan als leider van twee expedities naar Antarctica. Scheep in op de “Terra Nova”, de barre Zuidpool wacht.

Dat “De Onnozele Kinderen” niet bang zijn om extreme en confronterende situaties op de planken te brengen, is geweten. En dat doen ze ook met de monoloog “Terra Nova”, waarbij de toeschouwer getuige wordt van wat afzondering in helse omstandigheden met een man als Scott doet. Luc Van Autreve kruipt in de huid van deze en verklankt op een eigenzinnige wijze de ervaringen van de geïsoleerde overwinteraar. Gebaseerd op de dagboeken en notities van Scott die hij noteerde tijdens zijn verblijf in een zelfgemaakte hut. Dichter bij de Zuidpool beginjaren 1900 kan je niet komen. Dat dit stuk gespeeld wordt in de serre van het LOS, maakt het alleen maar tastbaarder. De muzikale live-ondersteuning van Dirk Van Hecke zorgt er bovendien voor dat het Zuidpoolgevoel compleet wordt.

De 4 voorstellingen zijn er op 17, 18, 24 en 25 februari.
Aanvang telkens om 20:00u.
Ontvangst in de polyvalente zaal LOS – Zaffelaredorp 83
Entree 15 euro
Reserveren is meer dan aangewezen (per mail exponieuweontginning@gmail.com )

De Nieuwe Ontginning gaat de opbrengst van deze voorstellingen gebruiken voor de uitbouw EXPO van foto's van Spes Nostra einde maart '23.

Terra Nova Luc Van Autreve - © Theater Krakeel

Terra Nova Luc Van Autreve - © Theater Krakeel
 

Scroll naar boven