Feestcomité De Vierweegse vierde zijn vijftigste verjaardag! 

Feestcomité De Vierweegse vierde afgelopen weekend zijn vijftigste verjaardag met een straffe editie van hun jaarlijkse Vierweegse kermis. Er werden kosten noch moeite gespaard om er een onvergetelijk weekend van te maken. In dat opzet slaagde men met glans! 

Even terug in de tijd… 

Op 1 maart 1974 zou Pauline Van Damme haar honderdste verjaardag vieren. De buren uit de wijk hadden daarvoor een groot feest georganiseerd. Het noodlot sloeg echter toe en de bijna-eeuwelinge overleed enkele dagen voordat het feest zou plaatsvinden. Omdat alles reeds in kannen en kruiken was, ging het feest toch door en dit betekende meteen ook het ontstaan van het “Feestcomité De Vierweegse“ 

Anno 2024, een knipoog naar het verleden 

Op heden telt het wijkcomité veertien bestuursleden. Doordat ze eigenlijk zeven koppels zijn, is hun hele gezin nauw betrokken bij de organisatie. Met een knipoog naar vijftig jaar geleden werden op Paasmaandag in de hele wijk brieven met gouden ballonnen rondgedeeld met een oproep aan de buren om hun huizen feestelijk te versieren op zaterdag 6 en zondag 7 april. Dat de Vierweegse meer dan ooit leeft, is duidelijk want de oproep van het feestcomité werd veelvuldig beantwoord. 

Drie dagen lang feest 

Op vrijdag 5 april in de namiddag ging de aandacht naar de 55+’ers. Ze werden verwend met een heuse modeshow van Annelou. ’s Avonds was het de beurt aan de sportievelingen. Zij konden deelnemen aan een kaarting, schieting en een dartstornooi. 

Op zaterdag 6 april kreeg men in de tent aan de Kapiteinstraat maar liefst 600 man over de vloer voor de barbecue. Om 19:00 werd iedereen aan de ingang verwelkomd met een glaasje cava van het huis. Iedereen werd naar zijn plaats geloodst waar men verder kon aperitieven met zijn gezelschap. Rond 20:30 werd het buffet voor geopend verklaard en kon men zich te goed doen aan een gevarieerd groentenbuffet, beenham, worst, broodjes, sauzen… alles was voorzien. Deze heerlijke maaltijd werd verzorgd door Jo Catering. 

Toen het barbecuebuffet opgeruimd was, klommen de leden van “The Black Men” op het podium. Zij brachten covers van Abba, Raymond Van Het Groenewoud, Bon Jovi en zelfs Roxette! Het duurde niet lang of de dansvloer was bezaaid met dansende mensen. Het feest ging verder tot na middernacht. 

Ze zullen doorgaan 

Zondagochtend om 11:00 stond het Feestcomité alweer paraat om hun feestelijke receptie en fototentoonstelling rond “Vijftig jaar Vierweegse” in goede banen te leiden. De aanwezigen werden getrakteerd op hapjes en drankjes en ook burgemeester Yves Deswaene sprak een woordje. 

Om 12:30 volgde er een demonstratie kunstwielrennen. De monden vielen open bij het zien van al die acrobatische kunstjes op de fiets. En na afloop kregen de durvers zelfs de kans om ook eens de artiest uit te hangen onder begeleiding van een échte kunstwielrenner. Er bleken zich onder de Vierweegse kinderen enkele verborgen kunstwielrenners schuil te houden. 

Toen iedereen een beetje bekomen was van deze indrukwekkende demonstratie, verschenen de heren van Brass Party ten tonele. Deze Brassband waar o.a. de twee broers Vermeulen van deel uitmaken brengt altijd ambiance in de tent met hun succesvolle recept van hits in een blazersjasje. 

Kinderen konden ondertussen naar hartenlust springen op de luchtkastelen en ook aan de wielerfanaten werd gedacht want Parijs-Roubaix was mee te volgen op groot scherm. 

Tot volgend jaar 

Het feestcomité mag in elk geval trots zijn op deze onvergetelijke jubileumeditie. Een heel weekend vol blije en lachende mensen en dat dankzij een bijzonder gedreven medewerkersploeg! We kijken al uit naar de volgende editie.

Fotoreeks: Klik op onderstaand Facebookbericht om de reeks te bekijken.

Scroll naar boven