Flanders Horse Event slotweekend met al heel wat Belgische overwinningen

Flanders Horse Event is aan zijn vierde dag toe en gaat het slotweekend in. Ook vandaag weer met een druk gevuld programma. Heel wat Belgische overwinningen tot nu toe. Lochristinaar.com pikt er enkele hoogtepunten uit.

Flanders Horse Event 2016

Flanders Horse Event Beervelde

België telt zo’n 70 internationale jumping-wedstrijden. Flanders Horse Event in Beervelde behoort tot de top 3. Volkomen terecht want de locatie op het domein d'Heybocht is prachtig en de organisatie is top. Alles is tot in de puntjes geregeld, kwalitatief hoogstaand. Voeg daarbij een zeer gevarieerd programma en een hoogstaand deelnemersveld en de grote publieke belangstelling is een logisch gevolg. Dit jaar terug gratis toegang. Ook voor leken in de paardensport een aanrader om eens te gaan kijken.

Flanders Horse Event 2016

Donderdagavond Masters 3 sterren

Donderdagavond streden tien ruiters met hun paarden om de overwinning in de 3 sterren Masters op 1,50m. Heel wat publieke belangstelling voor deze proef die ook kon pronken met een heel sterk deelnemersveld. Onder hen ook 5 Belgische combinaties: Thierry Goffinet met 11-jarige Arthur Jh Z, Niels Bruynseels met Himalaya van het Molenhof, Wilm Vermeir met Izmir van Eeckelghem, Pieter Devos met Claire Z en ook amazone Catherine Van Roosbroeck met Cerise des Brumes.

Flanders Horse Event 2016

In de basisronde, waarin het enkel van belang was om foutloos te blijven, sneuvelden 2 combinaties.
In de 3 daaropvolgende rondes mocht elke ruiter telkens één hindernis naar keuze laten verhogen. Ook nu was het zaak om foutloos te blijven. Uiteindelijk bleven 5 combinaties over voor de barrage waarin tegen tijd zou gereden worden.

Gert Jan Bruggink uit Nederland startte als eerste en zette op zijn schimmel Conelly2 met 34,56 seconden een uiterst scherpe tijd neer. De tweede ruiter, Thierry Goffinet, slaagde er in om nog bijna 1,5 seconden beter te doen. De Zweedse Jonna Ekberg en de Belg Pieter Devos bleven niet foutloos. Als vijfde en laatste was het dan aan de Brit Guy Williams. Hij nam de nodige risico’s en reed een heel sterke ronde, maar strandde op een halve seconde van Thierry Goffinet. Zo kenden de Masters in Beervelde een Belgische overwinning en mocht de Brabançonne weerklinken.

Flanders Horse Event 2016

Vrijdag: kwalificatie voor zondag en vrouwelijk schoon

Vrijdagnamiddag was er dan de prijs Express by Holiday Inn. 66 Combinaties kwamen aan de start om een afwisselend en veeleisend parcours af te leggen tegen tijd. De eerste dertig kwalificeerden zich ook voor de Grand Prix van zondag, de prijs “Mas Tu Vu Jewels”.
Pieter Devos bleef met zijn paard Espoir als enige onder de minuut en klokte zo de snelste tijd af. Hij won de 6.250 euro prijzengeld. Enkele ander Belgische ruiters verging het minder goed. Thierry Goffinet, daags voordien nog winnaar van de Masters, eindigde met 10 strafpunten kansloos op de 55ste plaats. Ook Catherine Van Roosbroeck en Wouter Devos werden uitgeschakeld. De Brit Guy Williams, de grootste concurrent van Goffinet in de Masters, eindige ook pas 49ste.
17 combinaties bleven foutloos. De eerste 30, samen met de winnares van verleden jaar Jonna Ekberg, kwalificeerden zich dus voor de Grand Prix die zondag om 15 uur begint.

Flanders Horse Event 2016

Heel wat Belgische overwinningen

Tot nog toe dus heel wat Belgische overwinningen op deze Flanders Horse Event, naast de reeds vermelde zeges van Thierry Goffinet en Pieter Devos. Zowel in de Prijs Stoeterij van de Heffinck als de Prijs Joris de Brabandere, de rubrieken voor 6- en 7-jarige paarden, ging de winst naar een Belg.

In de Prijs Stoeterij van de Heffinck reed Bart Clarys Katinka van het dubbel foutloos rond in een tijd van 31”33. In de Prijs Joris de Brabandere, de proef voor zevenjarige paarden, was het de beurt aan kersvers dubbel Europees kampioen junioren (team en individueel) Gilles Thomas om de winst te pakken. Gilles reed Jacarta van ’t Ravennest dubbel foutloos rond in 30.29 seconden.

Donderdag, in de Prijs Vandenberghe was de winst weerom voor België. Ditmaal was het Hendrik Denutte die met de overwinning aan de haal ging. Hendrik reed Doxanne B dubbel foutloos rond in een tijd van 22”18. Na zijn overwinning donderdagavond won Hendrik Denutte gisteren eveneens de Prijs “Mas Tu Vu Jewels” over 1m30. Hij reed zijn merrie twee keer foutloos over het parcours, een tweede omloop in 26,35 seconden.
Verder donderdag ook reeds Belgische overwinningen voor Sam Polleunis, Sanne Thijsen, Virginie Thonnon en Jorin Lievens.

Flanders Horse Event 2016

Vrouwelijk schoon

Flanders Horse Event betekent ook veel vrouwelijk schoon. Vrijdag bijvoorbeeld met de aanwezigheid van Miss België 2011, Justine De Jonckheere. Sinds 2014 mag Justine zich ook actrice noemen. Ze speelt mee in de Tv-serie Ghost Rockers, een fictiereeks van studio 100 op Ketnet.
Achter het hoekje in de grote tent dus een aantal “kids” die twijfelden of ze zouden durven vragen om op de foto te mogen met “Lauren uit Ghost Rockers”.
Maar ook heel wat volwassenen met daarbij schepen Frederik Droesbeke bleken een fan van de televisiereeks… of van Justine?

Flanders Horse Event 2016

Nog heel wat hoogtepunten dit weekend

Nog een heel druk programma dit weekend op Flanders Horse Event.
Vandaag, zaterdag, is er 13u00 de CSI drie sterren wedstrijd over 1m50 met 25.000 Euro prijzengeld. Om 15.30 uur is er de veulenvoorstelling en vanavond dan om 21 uur de Belgian Warm Foal Auction (BWFA) of de eigenlijke veiling.

Morgen zondag dan de grote finaledag met om 15.30 uur de Grand Prix met onze 31 deelnemers. Om 18 uur is er dan de finale Battle of the Clubs.

Onderstaande fotoreeks omvat beelden van de Masters van donderdagavond, enkele sfeerbeelden en de kwalificatie op vrijdag. Veel kijkplezier!

Meer informatie: http://flanders-horse-event.com

Scroll naar boven