Ga de uitdaging aan!

Los de spannende thriller sneller op dan Poe en Bradshaw. Of zit het in de dode hoek en zie je het niet aankomen?

‘Dode Hoek’ is de meest recente thriller van M.W. Craven met Washington Poe en Tilly Bradshaw als hoofdpersonages. Poe is een ambitieuze rechercheur, Bradshaw is een briljante maar sociaal onhandige computerspecialist. Ze vormen een sympathiek duo dat niet steeds binnen de lijntjes kleurt, maar wel succesvol is. Gewoonlijk worden ze ingeschakeld bij het zoeken naar seriemoordenaars. Tegen die gewoonte in worden ze deze keer gevraagd een moord te onderzoeken.  Maar er klopt wel meer niet in deze zaak.  Welk verband is er met een bankoverval van drie jaar geleden?  De diensten met wie ze gedwongen moeten samenwerken hebben hun eigen verborgen agenda. Als zelfs de huisvesting van Poe in het gedrang komt, beseft hij dat er duistere en grote machten tegen hem samenspannen. Toch blijft hij samen met Bradshaw hardnekkig zoeken naar de moordenaar. Hij heeft alle slim- en sluwheid nodig om dit tot een goed einde te brengen.

Het is aan ons om de moordenaar niet in de verkeerde hoek te zoeken. Het verhaal zit goed in elkaar met kleurrijke omschrijvingen van personages en situaties. Er is een mooi evenwicht tussen bedenkingen en flitsende acties. Deze laatste zijn soms heftig en gruwelijk.  En zoals gepast in een goede thriller, worden we nu en dan meesterlijk misleid.

Op het einde van het boek krijgen we bij wijze van dessert met ‘Mundo Bizzarro’ nog een kort misdaadverhaal geserveerd.

M. W. Craven, de auteur van Britse origine, is in vele werelden thuis en dat merk je in zijn boeken. Hij werd geboren in Cumbrïe, reisde als militair de wereld rond. Vooraleer hij fulltime schrijver werd werkte hij als reclasseringsambtenaar. 

Graag zelf een exemplaar van ‘Dode Hoek’?

Doe mee aan onze wedstrijd en misschien win je wel. Er wordt één boek verloot onder de juiste antwoorden op de vraag: “Welke gevleugelde dieren zitten er verborgen in de naam van de auteur?”. Stuur je antwoord (+adres) uiterlijk op 7 februari 2023 naar info@lochristinaar.com

CRAVEN. M. W. Dode Hoek. 2023 Nederlandse vertaling Amsterdam, Luitingh-Sijthoff bv. 424 blz. ISBN  978 90 245 9892 2 

Update 11/2/2023: Het boek gaat naar T.M. uit Lochristi

Scroll naar boven