GAPH huldigt Jonas Van de Steene

Huldigingen zijn handbiker Jonas Van de Steene niet vreemd maar woensdagavond werd het erelid van de GAPH (Gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap) door de leden van de eigen adviesraad gehuldigd.

Deze keer niet bloemen maar met een speciaal voor de gelegenheid gebakken taart en een fruitmand.

De leden van de GAPH trokken niet toevallig naar de polyvalente ruimte van de vzw MOK (Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken) in Beervelde en maakten er een intieme, maar gezellige huldiging van. Handbiker Jonas Van de Steene werd door schepen Tom De Grauwe geprezen voor zijn prestaties. In zijn korte toespraak liet hij ook enkele ballonnetjes op. Zo wordt er verder werk gemaakt om een heuse fanclub van de handbiker op te richten en staat een initiatief in de stijgers om Van de Steene ter plaatse aan te moedigen op de Paralympische Spelen in Parijs. “We zijn volop bezig met de uitwerking van deze trip”, bevestigde De Grauwe. Meer info hieromtrent zal binnenkort op de website van de Fanclub Jonas Van de Steene terug te vinden zijn.

Na het korte officiële moment was er tijd voor een babbel met de paralympiër en Van de Steene kreeg nog een taart en fruitmand cadeau. De taart mocht hij zelf aansnijden, maar een hapje ervan moest hij laten, want dit paste niet meteen in zijn strikte voorbereiding.

De Beer van Zaffelare is na zijn eerste wereldtitel in de MH4 klasse vorig jaar opnieuw aan een sterk seizoen begonnen. Na de overwinning in de wereldbekerwedstrijd in Adelaide won hij vorige week ook de tijdrit tijdens de wereldbekerwedstrijd in Oostende. Pech hield hem net buiten de medailles in de wegrit. Donderdag gaat hij opnieuw aan de slag in De Panne en dan trekt hij naar Italië voor de wereldbekerwedstrijd in Maniago. Daarna wacht een nieuwe stage, de Belgische kampioenschappen (augustus) en natuurlijk de Paralympische Spelen in Parijs. Na de Spelen wacht drie weken later ook nog het WK, waar Van de Steene zijn titel moet verdedigen.

Scroll naar boven