Geen medaille voor Jonas op WK, toch tevreden

Het WK in Pietermaritzburg zit er op voor Jonas Van de Steene. Deze namiddag werd de ploegaflossing gereden. Verleden jaar behaalde het Belgische team – Jonas, Jean-François Deberg en Christophe Hindricq – nog een bronzen plak op de paralympische spelen in Rio. Een prestatie die ze vandaag niet konden herhalen.

Er dienden bij dit WK ploegaflossing negen rondjes van 1.09 km afgelegd. Italië – met voormalig F1-piloot Alex Zanardi in het team – won overtuigend voor team USA. De derde plaats ging naar Duitsland. De Belgen eindigden als zevende. De as van het voorwiel van Jean-François Deberg brak al in de eerste ronde. Door deze mechanische pech, reden de Belgen de hele wedstrijd achter de feiten aan.
En zo moet Jonas, die nochtans vol verwachting afgereisd was naar Zuid-Afrika, huiswaarts keren zonder medaille. Donderdag – in de tijdrit – kende hij een offday en kampte met kettingproblemen.
Desondanks eindigde hij op een verdienstelijke zesde plaats.

In de individuele wegrit op zaterdag bleken Jetze Platt en Rafal Wilk te sterk en reden samen naar de finish. De Nederlander won – na de tijdrit – ook de wegrit. Drie minuten later moest Jonas in de sprint van de achtervolgende groep, nipt de duimen keggen voor de Duitser Bernd Jeffre. Hij greep zo net naast een bronzen plak, maar was toch tevreden over zijn wedstrijd.

Jetze Plat lukte dus de dubbel en zal ook de komende jaren de te kloppen man zijn in de categorie H4. Iets wat onze beer van Zaffelare geregeld zal doen. Zeker weten!

Reactie Jonas na de ploegaflossing

“Het WK en het seizoen zitten er op! Nu mogen jullie tweemaal raden wie er deze avond frietjes gaat eten en een Afrikaans pintje zal drinken!
Oprecht bedankt voor alle steun. Nu even de riem er af en binnen twee weken begin ik met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waarin ik hopelijk terug progressie zal maken. De rest volgt dan vanzelf! “

Scroll naar boven