Gent Zeehaven

Een bijzonder transport vertrok richting het afrittencomplex aan het nieuwe stadion van KAA Gent. Vaar mee het kanaal Gent – Terneuzen af met een mastodont.

Op donderdag 21 maart zorgde de firma Aelterman voor een groot, spectaculair transport over het water in de haven van Gent. Een stalen pyloon van 250 ton werd aan het Kluizendok op pontons gereden. De volgende dagen varen de pontons via het Kanaal Gent-Terneuzen en de Ringvaart naar de werf. Het gevaarte maakt deel uit van een nieuwe brug over de Ringvaart aan de R4.

De stalen pyloon werd in de Gentse haven geconstrueerd bij de firma Aelterman, in opdracht van het aannemersconsortium BESIX-AB en het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer. De pyloon dient voor de nieuwe tuibrug over de Ringvaart in Gent, in de nabijheid van het nieuwe stadion van KAA Gent.

Een schip doet er zo’n drie uur over om van het sluizencomplex in Terneuzen naar de haven van Gent te varen. U kunt dit nu zien in een F1-versnelde weergave van drie minuten. Op de brug van het schip ‘Ficaria Seaways’ werd een camera bevestigd.

http://www.youtube.com/watch?v=fj93CO1GwXY

Ongeveer 3.100 zeeschepen en 16.100 binnenschepen varen zo jaarlijks in en uit. Ze moeten allemaal het 32 km lange traject van het kanaal Gent – Terneuzen afleggen.

Scroll naar boven