Gestrand

Je spoelt aan op een verlaten eiland. Je bent één van de acht overlevenden van een wereldramp. Er spoelen kisten aan, sommigen met eten, anderen met materialen. Op het eiland zijn schatten verborgen, locaties worden aangegeven met een blauw lint.

De komende 11 maanden sta je er alleen voor. Je kan samen met de andere overlevenden de taken om een hut te bouwen, zich te organiseren rond voeding of er alleen voor staan.

Onzichtbaar bestaat niet

Deze acht mensen zijn geselecteerd voor een TV programma om 11 maanden op het eiland te overleven, zonder hulp  van buitenaf. Enkelen zijn speciaal geselecteerd voor hun narcistische en asociale karaktertrekken. Om het programma concreet te maken wordt hun hele gedrag voortdurend opgenomen door hun eigen body-cam. Er zijn ook verborgen camera’s in de bomen om hen te volgen. Er bestaan geen geheimen of privacy meer. Is het de sterkste of de slimste persoon die overleeft? Als daar maar geen vodden van komen!

En dan moet het ergste nog komen: wat als er op de afgesproken dag géén boot komt om hen terug naar de bewoonde wereld te brengen? Houdt het al sterk gehavend laagje cultuur-vernis nog stand?

De auteur

De Engelse Sarah Goodwin, master in creative writing, schreef deze goed onderbouwde, bikkelharde en claustrofobische thriller. Het boek houdt je in de ban tot de laatste pagina!

Ook een aanrader is het In 2023 van haar verschenen boek ‘Het Chalet’. Een zeer sterke en onheilspellende thriller.

Prijsvraag

Om het spannend te houden, verloten we 1 exemplaar van ‘Gestrand’. De winnaar krijgt een exemplaar thuis bezorgd mits een goed antwoord op de vraag: “ Welke uitgeverij bracht dit boek op de boekenmarkt?”

Stuur uw antwoord uiterlijk op 27 februari 2024 naar info@lochristinaar.com en vergeet uw adres niet.

Goodwin. Sarah. 2022. Gestrand. Amsterdam: Ambo/Anthos uitgevers en Els van Son. 336 pagina’s. ISBN 978 90 263 5880 7.

Update 1/3/2024 – het boek gaat naar Katrien uit de Bosstraat. 

Scroll naar boven