Gijs Van Hoecke geeft startschot 4-urenloop op nieuw parcours

Zaterdag vindt de 15de editie van de 4-urenloop plaats. Er zijn momenteel al 48 ploegen ingeschreven, die op een volledig nieuw parcours zullen lopen. Niemand minder dan Gijs Van Hoecke komt het startschot geven.

Gijs Van Hoecke geeft startschot

De 4-urenloop is ondertussen een traditie in Lochristi. Zaterdag is dit sportieve evenement ten voordele van 11.11.11 al aan zijn vijftiende uitgave toe. En voor deze “kristallen jubileumeditie” kon organisator Dirk Everaert terug een bekend sportman strikken om het startschot te geven.

Vorig jaar schoot handbiker Jonas Van de Steene het evenement op gang. Deze keer komt onze lokale wielerheld Gijs Van Hoecke. Stipt om 14 uur zal Gijs – die volgende week zijn 25ste verjaardag mag vieren – het startsein geven voor wat weer een recordeditie lijkt te worden. Gisterenmorgen waren er al 48 teams ingeschreven (39 loopploegen en 9 fiets- en spinningteams). In 2013, het eerste jaar op de site van Floréac, namen er 53 teams deel.

Nog inschrijven?

Inschrijven kan nog tot en met 2 november door uw inschrijvingsformulier per mail over te maken naar de organisatie (mailadres 4-urenloop@telenet.be ). Dit formulier en alle nuttige informatie vindt u op volgende website: https://11lochristi.wordpress.com/2016/09/20/4-urenloop-spinning-2016-alles-wat-je-moet-weten/

Nieuw parcours

De 4-urenloop vindt al voor de derde keer plaats op de terreinen van Floréac aan de Beerveldse baan. Dit jaar voor het eerst met een vernieuwd parcours. De vorige twee edities was een rondje 450m lang, met twee keerpunten van 180 graden. Dit jaar een quasi volledig nieuw parcours, met een echt rondje van 600m. De helft van het parcours zal binnen de bedrijfsgebouwen van Floréac zijn en verloopt langs de bar en de zitplaats van de ploegen. Het maakt het heel wat aangenamer en comfortabeler, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Ook de regen kan nu nog nauwelijks een spelbreker zijn.

Men verlaat het gebouw dan via de toegangszone van het containerpark, loopt langs de loskades en de ingang van Floréac om dan op de vertrouwde plaats terug het gebouw binnen te lopen. Hieronder alvast een afbeelding van dit nieuwe parcours. De start zal net voor het gebouw zijn en men passeert dan onmiddellijk een eerste keer aan de jury.

Afspraak zaterdag voor alle sportievelingen, supporters en sympathisanten aan de Beerveldse Baan!

 

Scroll naar boven