Graffiti met Girls ’n Cans bij Edugo

Gisteren 13 mei werd er door de EDUGO-campus Lochristi een kunstevenement georganiseerd in samenwerking met een groep vrouwelijke kunstenaars van het graffiti-collectief Girls ’n Cans. De school stelde de muur van de speelplaats hiervoor ter beschikking en als voorbereiding op dit initiatief kregen leerlingen hierrond verschillende workshops.

Het Italiaanse woord graffiti betekent “ingekraste tekeningen” en is één van de oudste kunstvormen, die al duizenden jaren wordt beoefend.

werken leerlingen Edugo graffiti

Het leerlingenparlement van de school stelde ‘Diversiteit’ voor als centraal thema. Ook de kunstwerken van de leerlingen werden doorheen het schoolgebouw tentoongesteld.

Tags kunstenaars Girls n Can Edugo Lochristi

Curator Katrien De Meulenaere en leerkracht Katelijne Bourgois gingen samen aan de slag om de muren op de speelplek in een prachtige diversiteit in te kleuren. Het werd de apotheose van het door hen gekozen thema.

Albine Quiou Madame le belge Anne Perneel Ems Verhaert, Visy Alice Covered by AR

Albine Quiou, Madame la belge, Jonk., Anne Perneel, Ems Verhaert, Visu Alice en Covered by AR startten met enige vertraging door de staking van De Lijn zodat het nog een inspanning vroeg om alles afgewerkt te krijgen tegen 17 uur. Hun werk kan je alvast binnenkort ook bewonderen via https://www.facebook.com/girlsncans/

Girls ’n Cans wil vrouwen een platform bieden en dat is meteen ook de reden waarom het allemaal jonge dames waren die graffiti brachten op de muren van Edugo in Dorp Oost.

Ooit was er graffiti te genieten aan het Jeugdhuis Lodejo maar het kunstwerk verdween mee met het afbraakpuin.

Covered by AR

 

Fotoreeks

Lochristinaar.com ging langs met pen en papier en… camera. Dat leverde ook een mooie fotoreeks op (klikken op onderstaande foto). Veel kijkplezier. 

Scroll naar boven