Gratis bouw- en verbouwadvies?

Het provinciebestuur maakte gratis bouwadvies mogelijk in 48 gemeenten. 17 gemeenten stappen niet mee in, waaronder Lochristi. Voor een ‘quickscan’ kan je wel terecht op de Eco-Expo.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen wil bouwadvies toegankelijk maken voor alle inwoners van de provincie. In 48 van de 65 gemeenten kunnen inwoners nu volledig gratis bouwadvies krijgen. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en de betrokken gemeenten. Wie een bouwadvies boekt vóór 5 oktober, krijgt bovendien een gratis toegangskaart voor de Bisbeurs.

Wat is bouwadvies?

Het is een gesprek op maat over de eigen bouw- of verbouwplannen. Professionele, onafhankelijke adviseurs overlopen de mogelijkheden en geven heldere en duidelijke informatie. Er komen verschillende zaken aan bod zoals een goede oriëntatie van je huis, isoleren en ventileren, energiezuinig verwarmen, hemelwater gebruiken, gezonde materialen, toegankelijkheid, zonne-energie en …

Het advies wordt gegeven door deskundigen van de MilieuAdviesWinkel na afspraak. Een volledig advies neemt anderhalf uur in beslag en kost normaal 68 euro.

In de deelnemende gemeenten is het gratis. De provincie betaalt de ene en de gemeente de andere helft. De provincie schat dat zo’n 500 bouwers en verbouwers gebruik zullen maken van dit initiatief.

Meer informatie: www.oost-vlaanderen.be/bouwadvieswww.milieuadvieswinkel.be

Op de Eco-Expo (30/11 en 1/12) kan je tijdens een ‘quickscan’ van 30 minuten je (ver)bouwplannen laten doorlichten door de MilieuAdviesWinkel.

Inschrijven is noodzakelijk via 09 326 88 24 – duurzaamheid@lochristi.be

Scroll naar boven