Havennieuws en E34 Zelzate

Gisterenavond werd begonnen met de openstelling van de E34 tussen Zelzate en Wachtebeke. De op- en afrit is nu gebruiksbaar waardoor de verbinding met de R4 weer een feit is. De haven sluit binnenkort een overeenkomst met Vitoria.

De bordjes op E17 kunnen ook worden ingeklapt. De openstelling moest eigenlijk al een feit zijn maar de koude gooide roet in het schema. De andere werken verderop in Eeklo en Kaprijke zijn ook voltooid. Hier wordt ook de eerstkomende nachten de verkeerssignalisatie verwijderd en de weg opengesteld. Normaliter moet alles klaar zijn tegen volgend weekend.

Het havenbedrijf werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe haven in het Braziliaanse Vitoria. Met deze samenwerking wil het havenbedrijf de handelsrelaties met Brazilië, een van de belangrijkste handelspartners, verder bevorderen.

Bedoeling is in het voorjaar een samenwerkingsovereenkomst met de haven van Vitória af te sluiten. Met dit doel reisde een delegatie af naar Brazilië.

De export van Brazilië is in de laatste 4 jaar ongeveer verdubbeld naar 120 miljard dollar. Europa is hierbij de belangrijkste exportmarkt.

De uitvoer bestaat vooral uit landbouwgoederen, een van de sterkste sectoren van de haven van Gent. Fruitsap is hot hier voor gans Europa.

Scroll naar boven