Het wilde dierenorkest van Dan Brown

 “Welkom! Ik sta hier bekend als Maestro Muis, de dirigent.”

Auteur Dan Brown, ja die Dan Brown van de thrillers en de Da Vinci Code, heeft een muziekaal kinderboek geschreven. Muziek en raadsels maakten al vroeg deel uit van zijn leven. Zijn vader zorgde voor de spanning met raadsels die Dan moest oplossen. Zijn moeder zorgde voor de muzikale inslag. Muziek heeft hem van in zijn kleuterjaren tot nu vergezeld en is heel belangrijk voor hem. Het is zowel zijn inspiratiebron als zijn manier om tot rust te komen. In het prentenboek komen beide passies wonderlijk samen.

In het wilde dierenorkest musiceren wilde dieren onder leiding van Maestro Muis. Elk dier bespeelt een instrument, krijgt een liedje en een wijze boodschap. Met jachtige luipaarden, die nu en dan ook moeten rusten en met Galop pony’s die galopperen en draven zonder om te keren deelt Dan Brown zijn fantasieën en wijze levenslessen. Een boodschap die Maestro Muis met ons deelt is “De dag van morgen komt snel genoeg. Doe het rustig aan en geniet vandaag! “

Het wilde dierenorkest van Dan Brown

Je merkt het zelfs zonder muziek hebben de gedichtjes een aangename, ritmische cadans. Verschillende dieren passeren zo de revue. De muziek wordt uitgevoerd door het Zagreb Festival Orchestra. Het prentenboek is rijkelijk en prachtig geïllustreerd. En zoals het een boek van Dan Brown betaamt, staat het vol met raadsels en zoek-opdrachtjes. In elk plaatje zitten een bijtje, letters en een musicerend dier verborgen. Via een app kan je de vrolijke en sprankelende muziek beluisteren.

Het wilde dierenorkest van Dan Brown

Het boek is ook voor volwassenen een streling voor oog en oor. Het is een mooi kijk- en voorleesboek. De prenten zijn makkelijk te begrijpen. Toch moeten de kinderen al over een behoorlijke woordenschat beschikken om de teksten goed te bevatten. 

Brown. Dan. 2020. Het Wilde Dierenorkest. Nederlandse Vertaling Erik Bindervioet en Robbert-Jan Henkes. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bv, Amsterdam. ISBN  978 90 245 9087 2.

Scroll naar boven