HOE WURG JE EEN KAT? – methode Evarist

Katten wurgen als metafoor om af te rekenen met zogenaamde traumatische ervaringen is controverse opzoeken. Evarist Ganzelever zijn nieuwste uitgave is ingegeven door een diep gevoel voor humor en zelfrelativering. We mogen, m.b.v. een prijsvraag, een exemplaar van dit boekje weggeven.

Hoe verwerk je demonen, zure schoonmoeders, puberale frustraties, slechte schoolrapporten, mislukte liefdes, gemiste treinaansluitingen en ingestorte gevels? Een leven zonder deze narigheden zou voor Evarist beslist een geestdodend woestijnlandschap voor zijn creativiteit betekenen. Zijn nieuwe publicatie omvat naast 'onverhulde' trauma's evenveel reflecties in gedichten. Of zoals hij het zelf verwoordt: 'Ontladingen dienen bloedende krassen te maken, willen ze de demonen in het hart raken. Gom de kat weg en vervang ze door de spreekwoordelijke vaas die je tegen de muur aan diggelen gooit, en je bent er. En ja, schrijven werkt therapeutisch voor mij!' Kortom, met deze bundeling steekt hij nog maar eens zijn nek ver boven het burgerlijke maaiveld uit.

Hoe wurg je een kat - © Bennie Vanderpiete

Niet voor gevoelige zielen

Na zijn in 2019 verschenen getuigenis LONG MAY YOU RUN, over de terminale levensfase van zijn vrouw, is hij er zich van bewust dat HOE WURG JE EEN KAT? verwachtingen in die richting kan oproepen. Maar Evarist is vooral duidelijk: 'Dit is niet het vervolgverhaal. Geschreven tijdens de laatste wintermaanden en gezeten naast de stoof – met de huiskat op de schoot – was dit een aftasten in hoeverre ik nog aansluiting kon vinden met de non-conformistische schrijver in mij. Ik ontken niet dat het boekje vrij confronterend leest voor wie zich uitsluitend zou focussen op de gedichten. Voor zij die out of the box denken is deze 68 bladzijden tellende uitgave dan weer rijstpap eten met gouden lepeltjes.'

Bestellen of aankopen? 

HOE WURG JE EEN KAT?
30 trauma's en evenveel gedichten.
Uitgegeven via BLURB
Kost 15 euro en is te verkrijgen via evarist.ganzelever@gmail.com of door overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE74 4486 6576 0107

Prijsvraag

Lochristinaar.com mag een exemplaar van het nieuwe boekje van Evarist Ganzelever weggeven. Het volstaat het antwoord te geven op volgende vraag: “In welk jaar werd het vorige boekje van Evarist Ganzelever uitgebracht”? Mail het jaartal, met uw naam en adres, vóór 24 november naar info@Lochristinaar.com en met een beetje geluk kan u de 30 trauma’s van de Lootse dorpsdichter lezen.

Scroll naar boven