IDM bouwt haar diensten uit

De service breidt uit en we hebben het hier dan over de lediging van straatvuilbakjes, het onderhoud van de glasbollen, de hoeveelheid afval en de nieuwe slagzin.

Wekelijks worden door IDM-medewerkers in de zes gemeenten meer dan 1.000 straatvuilbakjes leeggemaakt. Er zijn er 743 in totaal maar sommige worden meer dan 1 keer per week leeg gemaakt. De twee medewerkers zorgen ook voor het netjes houden van de 87 glasbolsites.

In de toekomst wil men naar een uniformisering gaan en daarom werd een subsidiedossier ingediend voor de aankoop van 1.000 vuilnisbakjes. De intercommunale wil op termijn ook gaan naar een automatisering van de lediginginformatie. Op basis van de inventarisatie van bijvoorbeeld de vullingsgraad kan dan de optimale ledigingfrequentie per vuilnisbak en de ideale route berekend worden.

De hoeveelheid afval per gezinslid is groter bij een klein gezien dan bij een groot en dat is logisch. Het aandeel verpakking weegt immers zwaarder door bij kleine hoeveelheden. Het is daarom belangrijk verpakking te vermijden als dit kan.

Een van de bekendste spreuken van ‘Bond Zonder Naam’ is: ‘Begin nooit je dag met de scherven van gisteren’ en deze spreuk verschijnt op de glasbollen.

Als we nu met z’n allen wat meer respect hebben voor de openbare ruimte, zou het nog aangenamer en netter zijn. Jammer genoeg verpesten enkelen het. Engerlingen?

Scroll naar boven