IDM-Nieuws

Over gifvrije tuinen en parken, over euro’s in de vuilbak, kringlooptuinieren, een App en een Repair Café op 22 februari bij IDM.

De gifvrije maanden zijn gestart

Vanaf februari tot en met mei zijn het weer 'gifvrije maanden'. Tuiniers blijven in het tuinhuis, berghok of garage zitten met flesjes giftig product. Etiketten vervagen of vallen er ook wel af. Na verloop van tijd weet niemand nog waarvoor het flesje diende. Er bestaan heel veel milieuvriendelijke alternatieven, waardoor je deze giftige bestrijdingsmiddelen niet meer nodig hebt.

Breng ze naar het recyclagepark en zet ze bij het KGA-afval. IDM staat in voor een veilige en milieuvriendelijke vernietiging van deze producten.

Wie tot einde mei zijn oude bestrijdingsmiddelen binnenbrengt in het recyclagepark, ontvangt in ruil een gratis zakje zonnebloemzaad. Meer informatie: www.zonderisgezonder.be

Repair Café op 22 februari

 Op zaterdag 22 februari wordt het IDM-gebouw in Lokeren weer omgetoverd tot een bruisende werkplaats waar naar hartenlust gestikt, geboord en gesleuteld wordt. Verzamel kapotte spullen en breng ze mee. Deskundige herstellers nemen ze samen met jou onder handen en doen er alles aan om ze een nieuw leven te geven. Van 9 tot 12 uur kun je terecht op de Zelebaan 42 met Electro, kledij, meubelen, speelgoed, fietsen, computers, klokken, boeken, …

Hoeveel euro’s aan eten gooi jij in de vuilbak?

Gemiddeld gooit ieder van ons tussen 25 en 40 kilogram nog perfect eetbaar voedsel per jaar weg en dat komt overeen met zo’n 120 euro per persoon jaar na jaar. Je kunt een keukenschort winnen als je de ‘weggooitest’ invult. Meer informatie: www.idm.be/weggooitest.

Je vindt er ook veel praktische tips en recepten.

Op 26 maart organiseert IDM een gratis workshop ‘Red de restjes’. Het is een praktische infosessie om heel wat inspiratie op te doen. Schrijf snel in via info@idem.be – 09 340 60 36. De plaatsen zijn beperkt.

Vergeet het gerust!

Recycle! is een initiatief van Fost Plus, Bebat en Recupel in samenwerking met de intercommunale. De ophaalkalender, de sorteerwijzer, de openingsuren van het recyclagepark vindt je via deze app die je kan vinden via www.ophaalkalender.be

Tweedelige sessie ‘Composteren in de kringlooptuin’

Je kunt de afvalberg verkleinen door keuken- en tuinresten te composteren. Je houdt er compost aan over, een ideale bodemverbeteraar, ook 'zwarte goud' genoemd.

Je bespaart er ook snel meer dan 100 euro mee.

Deze tweedelige cursus met theorie op woensdag 7 mei 2014 om 19 uur in de bib van Lochristi, wordt gevolgd door een rondleiding in de demotuin van IDM met een praktijkles.

Hier heb je keuze tussen woensdag 14 mei om 19 uur en zaterdag 17 mei om 09.30 uur. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be

Scroll naar boven