IDM-sprokkels

De intercommunale IDM zorgt voor de ophaling, de recyclage, deels ook voor de recyclageparken, de compostmeesterwerking (nu kringloopwerking) en nog veel meer. We sprokkelden enkele nieuwtjes.

– De ophaalploegen worden meer en meer geconfronteerd met open deksels en overvolle containers die het werk en de correcte weging moeilijk maken. Ze zullen er in de toekomst strenger op toezien en alleen nog containers met gesloten deksels meenemen. Wie veel afval heeft, kan gebruik maken van de verschillende oplossingen die men biedt. Je kunt een grotere container aanvragen via het gratis groen nummer 0800 16636. Als het maar af en toe gebeurt, moet je dit 2 werkdagen op voorhand laten weten via 09 298 21 10 of via het e-loket. Je mag dan een zak die in de container past naast je afvalbak plaatsen.

Afval vermijden blijft natuurlijkst het interessantst, ook voor je portemonnee.

-Binnenkort start ook de inzameling van landbouwfolies en banden. Dat zijn de prijzen (zonder BTW) die je gefactureerd krijgt:

Landbouwfolies kosten u 0.10 per kg, autobanden zinder velg 1.50 – met velg 7.00. Vrachtwagenbanden betaal je 13.00 euro per stuk en tractorbanden 425 euro per ton.

-Een vakantiejob bij IDM? Het kan. Voor de periode van 22 juli tot 23 augustus zijn ze op zoek naar gemotiveerde jongeren om mee te draaien in de afvalophaaldienst.

“ Interesse in afvalsortering, klantvriendelijkheid en behulpzaamheid zijn basisvereisten, maar ook een goede conditie is niet onbelangrijk.”

Meer informatie vind je via IDM – vacature. Kandidaten moeten zich persoonlijk melden op woensdag 10 april van 13 tot 17 uur in de Moortelstraat 16 te Lokeren.

– De kringloopkrachten (tot nu toe compostmeesters) steken binnenkort de koppen bij elkaar om ook in 2013 mee te werken aan de IDM-kringloopwerking.

Scroll naar boven