Inbraken anno 2022 PZ Puyenbroeck

Het is niet alleen de taak van overheden, die camera’s plaatsen, en de politie die patrouilles doet. Burgers worden ook uitgenodigd hun woning en voertuigen te beveiligen. Lochristi was vorig jaar koploper in het aantal inbraken. Moerbeke heeft er het minst last van.

Vorige jaar werden 130 inbraken en inbraakpogingen in gebouwen vastgesteld binnen de politiezone. Het aantal vaststellingen in bedrijven, handelszaken en overheidsgebouwen nam af terwijl het aantal ongewenste bezoeken in woningen toenam. De donkere maanden (november en december) met respectievelijk 23 en 20 feiten zijn het ‘populairst’. In Lochristi werden 77 feiten vastgesteld terwijl dit er in Moerbeke 3 waren. Wachtebeke kende er 18 en Zelzate 32.

Het doven van de openbare verlichting in diverse wijken van zondagavond tot vrijdagmorgen en het tijdstip van de feiten gaf aan dat er geen verband was. Uiteraard is er een verschil tussen effectieve onveiligheid en het gevoel van onveiligheid, wat een soms heel persoonlijke interpretatie kan zijn. Niemand wenst uiteraard ooit slachtoffer te zijn.

Het aantal winkeldiefstallen steeg sterk vorig met 55% tot 158. Ook het aantal fietsdiefstallen klom fors + 25%. (62 aangiftes tegen over 49 in 2021). De meeste feiten (22) situeren zich in Lochristi. Ook voertuigen kregen ongewenst bezoek en dat resulteerde in 52 vaststellingen in de vier gemeenten van de politiezone. In Wachtebeke werden 4 auto’s effectief gestolen, in Zelzate 3, in Moerbeke 2 en in Lochristi geen.

Hier vind je alvast heel wat preventietips – http://www.binlo.be/preventietips/

Scroll naar boven