Residentie De Dekenij is zo goed als afgewerkt. Voor het autonoom beheer van de polyvalente ruimte zoekt vzw Reinaert nu enthousiaste vrijwilligers. Op vrijdag 17 mei is er een infoavond.

Van De Kring naar Residentie De Dekenij

Zowat vier jaar geleden ging de vzw Reinaert in zee met de firma Con-struct om de site van De Kring in de Dekenijstraat onder handen te nemen. In december 2021 was de vergunning definitief. Enkele maanden later begon men met de sloop, ging het oude gebouw tegen de vlakte en startte men met de bouw van 13 appartementen en 1 polyvalente ruimte.

Dit project van vzw SC Reinaert, om van de vervallen site van De Kring een nieuwe en aangename plaats om te leven te maken, is bijna voltooid. Alle appartementen zijn afgewerkt en bijna alle bewoners kregen al de sleutels van hun nieuwe woonst in residentie “De Dekenij”.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor polyvalente ruimte

De polyvalente ruimte werd casco afgewerkt en nu gaat vzw Reinaert op zoek een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers die van deze ruimte een aangename plaats willen maken waar mensen kunnen samenkomen. De zaal is ca 200m² groot en is voorzien van een toog met daarachter een keukenblok (in het totaal ca 50m²) en de nodige koelkasten. De zaal ligt tussen 3 buitengevels met heel wat grote ramen, is dus zeer lichtrijk en biedt plaats aan ca 150 personen. Bij de polyvalente ruimte horen verder ook nog een inkom met een vestiaire, een aparte toiletruimte en een technische ruimte. De verdere afwerking en inrichting zal in samenspraak met de toekomstige werkgroep gebeuren.

Zelfstandig beheer, eigen initiatieven

De ondernemende werkgroep zal deze zaal onafhankelijk en zelfstandig kunnen beheren, in de geest van vzw Reinaert. Het moet een plaats worden waar iedereen van de gemeenschap terecht kan. De inkomsten die men zal genereren gaan naar de lokale werkgroep, zodat ze – naast het betalen van de kosten – gebruikt kunnen worden om zelf creatieve initiatieven te nemen die mensen samenbrengen zoals tentoonstellingen, theateropvoeringen, voordrachten, workshops, kleinere concertjes enz…

De werkgroep zal – zoals de vrijwilligers van de andere lokale werkgroepen van vzw Reinaert (Beervelde, Hyfte en Zaffelare) –  deel uitmaken van de vzw, zodat men ook van de nodige rechtszekerheid geniet.

Interesse? Meer info?

Om dit alles nog meer toe te lichten organiseert vzw Reinaert een infoavond op vrijdagavond 17 mei om 19.30 uur in de nieuwe polyvalente zaal van residentie “De Dekenij” (Dekenijstraat, Lochristi). Iedereen die zin heeft om heeft om zijn/haar schouders te zetten onder dit zinvolle project is welkom. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Scroll naar boven