Jaloezie, een Emma Sköld Thriller

Jaloezie’ is het vervolg op ‘Berouw’, dat vorig jaar op de Nederlandstalige markt kwam.  “Berouw” werd hier eind juli 2020 besproken. Tijd voor het vervolg van het bewogen leven van Emma Sköld.

Emma Sköld, de ambitieuze Stockholmse rechercheur, ligt na een val van haar paard al vijf maanden in coma. Omdat de val van haar paard verdacht was, wordt haar ziekenkamer bewaakt door haar collega’s politieagenten.

Stilaan ontwaakt Emma uit haar coma. Met verwoede pogingen probeert ze zich haar leven te herinneren. Ineens is haar dochtertje Ines zes maanden in plaats van vier weken.

Haar vriend Kristoffer en papa van Ines doet noodgedwongen beroep op zijn ex-vriendin Hillevi als hulp bij oppas van Ines.  Hillevi, depressief en geobsedeerd door baby’s gaat gretig in op die vraag. En ze zoekt meteen een baantje als schoonmaakster in het ziekenhuis, zodat ze goed zicht heeft op Emma’s toestand. Mooi toch, die betrokkenheid. Of … is er iets anders aan de hand?

Er blijven ook flarden van een oud dossier door Emma’s hoofd spoken. Samen met haar collega Thomas blijven ze tegen beter weten in in deze zaak wroeten.

Als om onduidelijke redenen de politiebewaking ook nog wegvalt, is Emma zelfs in het ziekenhuis niet veilig.  Wie wil haar dood? En waarom?

Sofie Sarenbrandt is een Zweedse auteur van psychologische thrillers.

Verwacht geen beklemmende thriller zoals we gewoon zijn van een Scandinavische thriller.  Wel een spannend en vlot leesbaar verhaal met levensechte personen, elk met hun eigen geheimen en opvattingen. Het zou evengoed hier kunnen gebeuren.  Je wordt direct in het verhaal gezogen dat op het eerste zicht een eenvoudige plot lijkt te kennen. Maar niets is wat het lijkt. Het venijn zit in de staart. Naast oplossingen verschijnen er terug nieuwe vraagtekens. Spanning verzekerd!

Sarenbrant. Sofie. 2021. Jaloezie. Een Emma Sköld thriller. Nederlandse Vertaling. Amsterdam. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.  316 blz. ISBN 978 90 245 9071 1

Wedstrijdvraag: hoe heet het dochtertje van Emma Sköld? 1 exemplaar te verloten. Stuur je antwoord uiterlijk op 17 oktober 2021 naar info@lochristinaar.com

Scroll naar boven