Jeugdlaureaat 2023 is Simon Bonne

Voor de tiende maal werd dit georganiseerd. Simon is verpleegkundige op de dienst cardio van het AZ Jan Palfijn en met zijn 26 nog vrij jong. Het begon voor hem bij JNM of de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Hij was toen 15 en werd er ook leider.

Sinds 2012 is hij lid van de jeugdraad en 2 jaar later name hij de functie van ondervoorzitter op zich. Robin Verbeke – ondertussen verhuisd – was toen voorzitter. Toen Robin in 2016 besliste om als jeugdraadvoorzitter te stoppen, stond Simon klaar om de fakkel over te nemen. Vier jaar lang, tot en met 2020, nam Simon het voorzitterschap van de jeugdraad op zich.

jeugdlaureaat 2023 Simon Bonne Lochristi

“Luisteren, meehelpen jeugdwerk toegankelijk maken, meewerken in allerlei werkgroepen, zoals Buitenspeeldag, Weekend van de Jeugd, Tour de Lo… zijn motivatie en verantwoordelijkheidszin zorgden er mee voor dat die evenementen telkens een succes waren.”, lezen we in het persbericht.

In 2020 liet Simon de voorzittersstoel over aan Jana, maar dat weerhield hem niet om zich nog verder in te zetten voor de jeugdraad. Na 11 geëngageerde jaren kondigt Simon dan ook zijn afscheid van de jeugdraad aan.

Simon is ook actief in Speelplein Joepla. Hij startte er in 2011 en was van 2014 tot en met 2020 ook actief in de stuurgroep van de speelpleinwerking.

“Simon probeert nog steeds enkele dagen tijdens de speelpleinzomer vrij te maken, om te komen animeren op zijn geliefde speelplein. Voor animatoren is hij dan ook nog steeds een luisterend oor, iemand om op te bouwen en een bron van inspiratie.”

jeugdlaureaat 2023 Simon Bonne Lochristi jury laureaat

Zijn speelpleincarrière reikt verder dan enkel bij Speelplein Joepla. Al 8 jaar is hij ook een vaste waarde als vrijwilliger bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS). Hij startte bij de kookploeg maar geeft nu ook zelf animatorcursussen en is ook verantwoordelijk voor het regelen van cursuslocaties. Hij zetelt in het bestuur van VDS Oost-Vlaanderen.

“Om al deze redenen is Simon de persoon die wij voor 2023 tot Jeugdlaureaat benoemen! Wij kijken er naar uit om Simon verder te zien groeien en bloeien in zijn dagelijkse leven en in zijn inzet voor de jeugd. Bedankt Simon, voor alles wat je voor de Lootse jeugd doet!”

Scroll naar boven