Jonas Van de Steene start uitstekend aan het nieuwe handbikeseizoen

Heel wat handbikers zoeken, net als de wielrenners, tijdens de winter warmere oorden op. Zo kunnen ze zich beter voorbereiden op het nieuwe (handbike-)seizoen. Ook Jonas Van de Steene overwintert al enkele jaren in Lanzarote. Daar vindt traditioneel ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen plaats. Eerst een (korte) tijdrit, de dag nadien een wegrit. 

Gisteren was er dus de tijdrit. 36 handbikers, onder hen ook 7 vrouwen, verschenen aan de start om zo snel mogelijk 7,5 km af te leggen op “the old Yaiza tot Playa Blanca road”. Elke 30 seconden startte een deelnemer. Jonas Van de Steene begon uitstekend aan het nieuwe seizoen met een overwinning in de tijdrit. Hij was de snelste van het hele pak, over alle categorieën, voor de Fransman Loïc Vergnaud. Jonas legde de 7,5 km af in 10min02sec of dus een gemiddelde snelheid van 41,90km/uur. Daarmee was hij, in de categorie MH4, beduidend sneller dan  dan de Fransman Joseph Fritsch (11min09sec) en de Deen Anders Themsen (12min49sec).

Vandaag was er dan de wegrit waarbij de rijders een afgesloten parcours van 2,2 km in het toeristisch gedeelte van Playa Blanca voorgeschoteld kregen. Deze keer toonde Loïc Vergnaud zich de sterkste. Hij ging er nog voor halfweg alleen vandoor en rijfde de overwinning binnen. Niet onverwacht na zijn sterke prestatie gisteren en, op het heuvelachtig parcours, had hij vandaag als “kniezitter” (MH5) een voordeel t.o.v. de rijders in de categorie MH4. Achter Loïc streden Joseph Fritsch en Jonas Van de Steene voor de overwinning in de categorie MH4. Even moest Jonas de rol lossen, maar kwam daarna toch terug bij Joseph Fritsch. Samen gingen ze de laatste ronde in. Na 21 ronden trok Jonas het laken naar zich toe en klopte Joseph Fritsch in een sprint.

Een dubbelslag dus. Maar vooral een heel sterk, en veelbelovend, seizoenbegin voor Jonas met twee zeges in de categorie MH4!

(Foto's © Stefan Nies en Arlette Criel)

Scroll naar boven