JumpSky: Mega indoor trampolinepark open op 4 april

Op 4 april openen de exploitanten van Catalpa Fitness een mega indoor trampolinepark. Hiervoor verdwijnen de badminton- en tennisterreinen. Het bestaande horeca-gedeelte wordt uitgebreid. De totale ombouw omvat 2000m². JumpSky is uniek in België.

JumpSky Lochristi Catalpa

Het idee

Jurgen Luppens, Bram Vander Sype en Jan Delcourt. Sinds 2013 exploiteren deze twintigers Catalpa Sport. Als jonge ondernemers beseffen ze dat stilstaan eigenlijk achteruit gaan is. Dus vernieuwden ze begin 2015 eerst alle cardiotoestellen en in de zomer van datzelfde jaar alle krachttoestellen.
Toen gingen ze op zoek naar een meer lucratieve invulling voor de sporthal naast het fitnessgedeelte. Daarvoor werd gedacht aan een binnenspeeltuin.

Maar tijdens een prospectiereis in Nederland zagen ze een groot indoor trampolinepark en waren onmiddellijk gewonnen voor het idee. Het concept ontstond een achttal jaren geleden in de Verenigde Staten en is ondertussen overgewaaid naar Europa. Ondanks het succes in onze buurlanden, bleef België voorlopig achter. Dus besloten Bram, Jan en Jürgen om de tenniscourt en de badmintonterreinen van Catalpa Sport op te geven en er een mega indoor trampolinepark van zo’n 1200m² in te richten. Uniek in België en onmiddellijk bij de allergrootsten van de Benelux.

JumpSky Lochristi Catalpa

Vier zones

Het trampolinegedeelte zal uit 4 zones bestaan.
De “Main Court” (ca 25x15m) bestaat uit een 30-tal springvlakken. Aan de zijkant van deze zone schuin oplopende trampolines. Ideaal voor flik-flak en salto’s.

Naast de Main Court een “Tumbling Zone” met twee trampolines van 3x8m. Aan het uiteinde van beide springvelden telkens een basketring. Hier dus stunts met ballen en NBA-dunks.

Tegenover de Main Court een “stuntzone” met onder meer een Foampit (trampolinezone met een grote put met schuimblokken om neer te komen), een Slackline (balanceren op een strak gespannen band) en een toren met Big Airbag. Via een klimmuur kan je hier een platform bereiken op 2,5 hoogte. Na de trampolinesprong kom je terecht op een enorm luchtkussen.

Als laatste attractie in de stuntzone is er de “Walk on Walls”. Je laat je met je rug vallen op high performance trampolines en kan dan tegen de muren naar boven wandelen.

Tot slot is er de “Dudgeball zone”. Een grote omheinde zone met 6 springvlakken. Twee teams proberen hun tegenstrevers te elimineren door hen met een bal te raken.

JumpSky Lochristi Catalpa

Opening op 4 april

Op 1 maart begonnen ze met de opbouw. Momenteel is de houten constructie al voor het grootste deel geplaatst. Die wordt nu nog bekleed met kussens en dan komen ook de trampolines.

Op 4 april volgt dan de (officiële) inhuldiging met demonstraties. Het trampolinepark JumpSky, dat onafhankelijk van de het fitnessgedeelte zal zijn, heeft een capaciteit van 100 personen. Wie wil springen, kan éénmalig toegang betalen of een beurtenkaart kopen.

Op vrijdagavond is er Disco-jumping met aangepaste muziek en belichting. Lidmaatschap van de Catalpa fitness is absoluut niet vereist. Nu al is er al interesse vanwege een aantal turnclubs.

 Er zullen ook lessen aangeboden worden met eigen instructeurs. Maar het oprichten van een eigen club is nog niet aan de orde.

JumpSky Lochristi Catalpa

Horeca en verjaardagsfeestjes

Als kers op de taart wordt ook het horeca-gedeelte op de eerste verdieping uitgebreid en opgefrist. Het geheel verdubbelt in oppervlakte en zal plaats bieden aan zo’n 150 personen. Een bijkomende trap zal zorgen voor een rechtstreekse verbinding met het trampoline-gedeelte. Ook het aanbod wordt verruimd. Naast een uitgebreide drankenkaart – met wijnen en aperitieven zoals gin-tonic – zal men er in toekomst ook snacks, pannenkoeken en popcorn aanbieden. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor kinderfeestjes of andere festiviteiten.

Het geheel kan ook afgehuurd worden voor privé-feesten.

bar Lochristi Catalpa

Openingsuren en meer informatie

De Indoor Trampoline zal bereikbaar zijn via de normale ingang van Catalpa Fitness – Koning Albertlaan. Ook de openingsuren zullen ook dezelfde zijn. Maandag 13 tot 22.30 – dinsdag-woensdag en donderdag 9 tot 22.30 – vrijdag: 9-21.30 – zaterdag 9-15 en zondag 9-13 uur.

Meer informatie over JumpSky via de website van Catalpa: http://www.catalpafitness.be

Lochristi Catalpa Sport

Onderstaand filmpje geeft alvast een goed beeld van de ongebreidelde mogelijkheden van dergelijk indoor trampolinepark.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Ontwerpen: firma Sidijk B.V. , Heerenveen – Nederland)

 

Scroll naar boven